ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

WSJ: Η Ελλάδα καταβάλει μισθούς ακόμη και σε ισοβίτες


Η αδυναμία των ελληνικών αρχών να σταματήσουν να καταβάλουν μισθούς ακόμη και σε καταδικασθέντες σε ισόβια δημοσίους υπαλλήλους,
είναι ένα από τα βασικά θέματα στην ιστοσελίδα της Wall Street Journal που αναφέρει το παράδειγμα της δολοφονίας του δημάρχου Παγγαίου το 2009, το οποίο και χρησιμοποιεί ως ισχυρή ένδειξη ότι δεν είναι εφικτό να εκπληρώσει η χώρα μας τις δεσμεύσεις της για πραγματική μεταρρύθμιση του δημοσίου και να απομακρύνει τους υπαλλήλους που κρίνονται ακατάλληλοι.
«Καταδικασθείς σε ισόβια υπάλληλος λαμβάνει ακόμη μισθό από το δημόσιο» τιτλοφορείται το άρθρο της WSJ, το οποίο αναφέρεται διεξοδικά στην υπόθεση της δολοφονίας με ούζι, του δημάρχου Παγγαίου Τριαντάφυλλου Κουκούδη, το 2009 από τον ταμία του δήμου, Σάββα Σαλτουρίδη, ο οποίος όπως επισημαίνεται «σχεδόν τρία χρόνια μετά την καταδίκη του σε ισόβια για την δολοφονία, εξακολουθεί να βρίσκεται στη λίστα μισθοδοσίας», αναφέρει η WSJ και δημοσιεύει το Έθνος.
Στο άρθρο επισημαίνεται ότι και ο καταδικασθείς σε 16ετή κάθειρξη συνεργός του, Ιωακείμ Μάνος, εξακολουθεί να πληρώνεται από το κράτος.
«Οι διεθνείς δανειστές που αξιολογούν την τήρηση των όρων των δυο πακέτων διάσωσης από την Ελλάδα και εξετάζουν την πιθανότητα ενός τρίτου πακέτου, καλούν την χώρα να αναμορφώσει τον δημόσιο τομέα και να διώξει χιλιάδες υπαλλήλους που θεωρούνται ακατάλληλοι. Η υπόθεση Παγγαίου δείχνει πόσο δύσκολα θα υλοποιούνταν κάτι τέτοιο» τονίζει η WSJ.
«Δεν μπορεί να είσαι δολοφόνος και να πληρώνεσαι. Αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο κράτος» λέει ο Α. Τσιακίρης, που ανέλαβε τα ηνία του δήμου, μετά την δολοφονία.
«Η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι περνούν από πειθαρχικό περίπου 2.100 δημόσιοι υπάλληλοι, εκ των οποίων οι μισοί κατηγορούνται για ποινικά αδικήματα.
Συνεχίζουν (παρόλα αυτά) να λαμβάνουν είτε όλο, είτε τμήμα του μισθού τους κατά την διάρκεια της λαβυρινθώδους πειθαρχικής διαδικασίας…Οι αυστηροί εργασιακοί κανόνες αποτρέπουν την εύκολη απόλυση είτε για χαμηλή απόδοση, είτε για παράπτωμα…Οι συνδικαλιστές κατηγορούν την κυβέρνηση για τις όποιες αποτυχίες στο πειθαρχικό σύστημα και λένε ότι οι αρχές υπερτονίζουν τα προβλήματα» επισημαίνεται στο άρθρο, στο οποίο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην πληγή της μονιμότητας.
«Η μονιμότητα για τους δημοσίους υπαλλήλους είναι ενσωματωμένη στο ελληνικό Σύνταγμα, ως μια προσπάθεια να αποτραπούν οι πολιτικές παρεμβάσεις στη λειτουργία των θεσμών.
Οι επικριτές λένε ότι οι πολιτικοί μοίραζαν θέσεις εργασίας στο δημόσιο, σε αντάλλαγμα στήριξης (από τους ψηφοφόρους) με αποτέλεσμα έναν διογκωμένο δημόσιο τομέα, γεμάτο ακατάλληλους υπαλλήλους τους οποίους είναι πολύ δύσκολο να μετακινήσεις» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η WSJ.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.