ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αύξηση πάνω από 10% στην τουριστική κίνηση για το 2014 δείχνουν τα πρώτα σημάδια από την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο

«Τα θετικά μηνύματα δεν είναι μόνο ότι βλέπουμε για το 2014 ήδη μια αύξηση του 10%, αλλά και το ότι όλοι οι επισκέπτες στην χώρα μας αυτά τα χρόνια γύρισαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων από την φιλοξενία των Ελλήνων. Νομίζω ότι...
αυτό πρέπει να κρατήσουμε. Ότι οι Έλληνες είμαστε φιλόξενος λαός και ότι παρά την κρίση και παρά τα προβλήματα καταφέρνουμε και προσφέρουμε εξαιρετικές υπηρεσίες». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λίγο πριν αναχωρήσει από το Λονδίνο για την Αθήνα. Η κα Κεφαλογιάννη βρισκόταν στην βρετανική πρωτεύουσα από την προηγούμενη εβδομάδα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Έκθεσης Τουρισμού του Λονδίνου, μια από τις μεγαλύτερες στο είδος της διεθνώς.

Με ένα εξαιρετικά βεβαρημένο πρόγραμμα η υπουργός Τουρισμού όλες αυτές τις ημέρες πραγματοποίησε σημαντικές επαφές. Από τη μια με κορυφαία στελέχη του κλάδου, όπως διευθυντικά στελέχη των μεγάλων τουριστικών πρακτορείων TUI και Thomas Cook και από την άλλη με διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως το CNN το Sky News κ.α στα οποία παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τα 43 ελληνικά περίπτερα της έκθεσης και να συνομιλήσει με τους εκθέτες.

«Ο πρώτος στόχος είναι να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο. Αυτό που προσπαθούμε δηλαδή για το 2014 είναι με κοινές ενέργειες να προωθήσουμε την Ελλάδα ως προορισμό που δεν είναι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και λίγο πιο πριν και λίγο πιο μετά. Αυτό πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το πετύχουμε. Πάνω σε αυτό θα χτίσουμε, ώστε να μπορέσουμε πραγματικά να έχουμε κάποια στιγμή και 12μήνο τουρισμό. Αυτό όμως που έχει επίσης σημασία να δείξουμε είναι ότι η Ελλάδα έχει και άλλα πράγματα να προσφέρει εκτός από τον ήλιο και την θάλασσα. Γι' αυτό και επενδύουμε πάρα πολύ στις νέες μορφές τουρισμού», επεσήμανε η κ. Κεφαλογιάννη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μιλώντας για την αλλαγή της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό η υπουργός τουρισμού υπογράμμισε τα εξής: « Πρώτα από όλα είναι πολύ σημαντικό το ότι έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα που είχαμε πέρυσι τον ίδιο καιρό και είχαν να κάνουν με την εικόνα της χώρας. Νομίζω ότι η συντονισμένη προσπάθεια που έγινε για την ανατροπή της εικόνας αυτής των αρνητικών δημοσιευμάτων που είχαν επηρεάσει τους καταναλωτές αλλά και την τουριστική βιομηχανία καταφέραμε μέσα στο 2013 και τα ανατρέψαμε και έτσι μπορούμε αυτή τη στιγμή να συνομιλούμε μαζί τους από μια τελείως διαφορετική βάση. Μετά από μια χρονιά η οποία πήγε εξαιρετικά καλά τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο εσόδων η αλήθεια είναι ότι όλες οι επαφές που είχαμε εδώ στην Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού αλλά και πριν από αυτήν με εκπροσώπους των πιο σημαντικών τουριστικών πρακτόρων δείχνουν ότι μπορούμε να πάμε πάρα πολύ καλύτερα το 2014 αλλά να έχουμε και μια σταθερή αύξηση στα χρόνια που έρχονται. Αυτό δηλαδή που ενδιαφέρει δεν είναι το να έχουμε συγκυριακά μια καλή χρονιά, αλλά να βάλουμε τις βάσεις έτσι ώστε ο ελληνικός τουρισμός να ξανά αποκτήσει την θέση που του αξίζει ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου».

Την κα Κεφαλογιάννη συνόδευε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε μεταξύ άλλων: «Και σε αυτήν την έκθεση επιβεβαιώθηκαν τα αισιόδοξα μηνύματα και για το 2014. Αναφέρομαι στα μηνύματα τα οποία στέλνουν οι μεγάλοι διεθνείς «παίκτες» από το εξωτερικό. Ο ΕΟΤ βοηθάει σε αυτήν τη διαδικασία είτε με παραδοσιακά εργαλεία όπως η Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού εδώ στο Λονδίνο, είτε «εκμεταλλεύοντας » τις ευκαιρίες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες. Γι' αυτό φέτος δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο ίντερνετ, στα εργαλεία του διαδικτύου στα κοινωνικά δίκτυα κτλ. Ακριβώς διότι όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι στην απόφαση του τουρίστα για τον ποιο προορισμό θα επιλέξει τελικά το Ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα παίζουν πάρα πολύ μεγάλο ρόλο».

Ένας από τους εκθέτες το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της πανελλήνιας ένωσης ξενοδόχων και Πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Δράμας ο κ. Άγγελος Καλίας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τους λόγους που βρίσκεται στο Λονδίνο είπε πως «βρισκόμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε τους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα σαν μια εναλλακτική πρόταση τουρισμού. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο νομός Δράμας, όπου σε λίγες μέρες ξεκινάει η Ονειρούπολη, μια εκδήλωση, μια γιορτή, που τα τελευταία χρόνια προσελκύει κόσμο και από το εξωτερικό. Επίσης το Φαλακρό και το παρθένο δάσος της Ελατιάς. Γενικότερα τα δάση τα οποία έχουμε σε αφθονία στην Ελλάδα, αλλά και όλους αυτούς τους τόπους που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα Ευρωπαϊκούς χειμερινούς προορισμούς ». Με την σειρά της η κ. 'Αννα Παπαδημητρίου η αντιπεριφεριάρχης Αττικής υπογράμμισε πως ο λόγος που η περιφέρεια Αττικής συμμετέχει για πρώτη φορά σε αυτήν την έκθεση είναι «για να γίνει η Αθήνα όπως λέμε με την τουριστική ορολογία City Break. Διότι περιλαμβάνει ένα συνδυασμό ενδιαφερόντων. Που είναι από την μια ο πολιτισμός με τα ωραιότερα μνημεία που συγκεντρώνονται στην Αθήνα και από την άλλη τα νησιά της Αττικής. Διότι η περιφέρεια Αττικής συμπεριλαμβάνει όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού που ως γνωστών τραβάνε την προσοχή πολλών ανθρώπων.»
kerdos.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.