ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κύπρος: Το μπαλάκι στα κόμματα για αποκοπή του 13ου

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία τα κοινοβουλευτικά κόμματα. 
Καμία συμφωνία σε ό,τι αφορά το θέμα της... ενδεχόμενης αποκοπής ποσοστού 3% από τους 13ους μισθούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεδομένου ότι δεν υπήρξε διαβούλευση μεταξύ των κομμάτων για ανάληψη κοινής νομοθετικής ρύθμισης, κατά τη σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών των κομμάτων πάρθηκε η απόφαση όπως το κάθε κόμμα ξεχωριστά αναλάβει δική του πρωτοβουλία αν το επιθυμεί, να καταθέσει πρόταση νόμου.

Κάτι το οποίο μπορεί να το πράξει και η ίδια η Κυβέρνηση. Πάντως, σε περίπτωση που η συζήτηση που γίνεται και αφορά την αποκοπή του 3% έχει να κάνει με τους 13ους μισθούς του 2013, τότε πρέπει να υπάρξει απόφαση μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη έτσι ώστε να κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η αρχική απόφαση της σύσκεψης των αρχηγών πριν 15 μέρες, ήταν να υπάρξει διαβούλευση μεταξύ των κομμάτων, ώστε να κατατεθεί κοινή εισήγηση όλων των κομμάτων, για μείωση του 13ου μισθού. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, εισηγήθηκε μείωση κατά 3%.

Άρα τις επόμενες μέρες θα πρέπει να κατατεθούν προτάσεις νόμου, ώστε να μπορέσει να διεξαχθεί συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και να γίνουν διαβουλεύσεις και με την κυβέρνηση. Ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο η ίδια η κυβέρνηση να καταθέσει νομοσχέδιο.

Να αναφέρουμε ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί η μείωση του 13ου μισθού, θα πρέπει να ακολουθήσουν πολλές άλλες ρυθμίσεις για τον τρόπο, παραχώρησης του ποσού.

Στην σύσκεψη των αρχηγών, αποφασίστηκε και η αναβολή τροπολογίας, για Μείωση των Απολαβών και των Συντάξεων των Αξιωματούχων, Εργοδοτουμένων και Συνταξιούχων της Κρατικής.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.