ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

18.000 δολάρια για να… μη σηκωθείς από το κρεβάτι!


Υπάρχει μία δουλειά που να σε καλοπληρώνει για να κάθεσαι; Κι όμως υπάρχει και μάλιστα την προσφέρει η NASA… Συγκεκριμένα, η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος προκηρύσσει μία θέση εργασίας, για διάστημα 70 ημερών, με αποδοχές σχεδόν 18.000 δολάρια. Η μοναδική υποχρέωση του «τυχερού» που θα πάρει τη θέση, θα είναι… να μην σηκωθεί καθόλου από το κρεβάτι, για όσο διάστημα θα πρέπει να «δουλεύει».

Θα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ακόμα και να δουλεύει και αλλού, αρκεί να μπορεί να το κάνει μέσω υπολογιστή, γιατί – είπαμε – δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι… Ωστόσο, όπως κάθε δουλειά, έχει και αυτή τις δυσκολίες της, καθώς τα κρεβάτια γέρνουν από τη μεριά του κεφαλιού προς τα κάτω, με μία κλήση έξι μοιρών. Σύμφωνα με τους επιστήμονες της έρευνας, αυτό θα κάνει το αίμα και τα σωματικά υγρά κυριολεκτικά να ανεβαίνουν στο κεφάλι, όπως συμβαίνει και σε συνθήκες διαστήματος. Επίσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πολύ καλή υγεία, ενώ θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι μπορεί να πάθουν ατροφία των μυών ή να τους αυξηθεί η οστική πυκνότητα.

Σκοπός της έρευνας είναι να μελετηθούν τα αποτελέσματα της μικροβαρύτητας στο ανθρώπινο σώμα, αλλά και να δουν πως μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα οι αστροναύτες όταν επιστρέψουν στη γη, καθώς κατά τη διαμονή τους στο διάστημα οι μύες ατροφούν, επειδή λόγω της έλλειψης βαρύτητας όλες οι κινήσεις είναι εύκολες. Για να πάρει κάποιος τη θέση, θα πρέπει να περάσει από πολλές ιατρικές και ψυχολογικές εξετάσεις, γιατί μπορεί να φαίνεται ξεκούραστο, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο να παραμείνει κάποιος 70 μέρες ξαπλωμένος… Μάλιστα, η Heather Archuletta, που εργάζεται πλέον στη ΝΑΣΑ, θυμήθηκε μία παρόμοια εμπειρία που είχε σε παρόμοιο πείραμα, κατά το οποίο έμεινε στο κρεβάτι για 54 μέρες. ;; Όπως είπε όταν σηκώθηκε και επιχείρησε να περπατήσει, ένιωθε φρικτούς πόνους στα πόδια της, αλλά την παρηγορούσε το γεγονός ότι τα ίδια ακριβώς με εκείνη, τραβούν και οι αστροναύτες…

kataskopoi.com
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.