ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βάρη 1,8 δις ευρώ για την Τρ. Κύπρου στο εξάμηνο

Η πώληση των εργασιών της στην Ελλάδα και οι αυξημένες προβλέψεις για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ανέβασαν τις ζημιές της Τράπεζας Κύπρου στο... πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους στο 1,8 δις ευρώ.

Από το αστρονομικό αυτό ποσό, το €1,4 δις αφορά τη ζημιά που προήλθε από την πώληση των εργασιών στην Ελλάδα. Πέραν τούτου, η συνεχιζόμενη επιδείνωση του δανειακού της χαρτοφυλακίου λόγω της οικονομικής ύφεσης αλλά και λόγω του νέου ορισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων βάσει οδηγίας της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, δημιουργούν απαιτήσεις για αυξημένες προβλέψεις (€539 εκ., αύξηση 115% σε σύγκριση με πέρσι) και ένα φαύλο κύκλο που απειλεί την ανάκαμψη της τράπεζας.

Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ.
Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2013, η Τρ. Κύπρου είχε έσοδα €500 εκ. και έξοδα €285 εκ. Οι προβλέψεις για απομείωση δανείων ανήλθαν σε €539 εκ., τα έξοδα αναδιάρθρωσης σε €35 εκ., οι ζημιές από μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες (στην Ελλάδα) σε €90 εκ. και οι ζημιές από την πώληση των εργασιών της Ελλάδας σε €1,366 δις, ανεβάζοντας τις συνολικές ζημιές εξαμήνου σε €1,8 δις.

Μετά την ανακεφαλαιοποίηση με τη μετατροπή του 47,5% των μη ασφαλισμένων καταθέσεων σε μετοχές, τα ίδια κεφάλαια του συγκροτήματος στις 30 Ιουνίου 2013 ανήλθαν σε €2,92 δις και οι δείκτες κύριων βασικών ιδίων κεφαλαίων και κεφαλαιακής επάρκειας σε 10,5% και 10,7% αντίστοιχα. Σημειώνουμε ότι η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ) με ανακοίνωσή της στις 30 Ιουλίου 2013, όταν η Τράπεζα Κύπρου έβγαινε από το καθεστώς εξυγίανσης, είχε ανακοινώσει ότι τα βασικά ίδια κεφάλαια της ήταν περίπου 12%.
alithia.com.cy
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.