ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Επιστολή 8 βουλευτών της ΝΔ σε Στουρνάρα για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Ακόμη ένα μέτωπο ενδοκυβερνητικών διαφωνιών άνοιξαν οκτώ βουλευτές της ΝΔ. Αυτή τη φορά, και μετά την...αντίδραση στις ρυθμίσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, οι βουλευτές της ΝΔ εκφράζουν τη διαφωνία τους σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, αλλά και τη φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης.Συγκεκριμένα, οκτώ βουλευτές της ΝΔ, απέστειλαν επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, στην οποία κάνουν λόγο για καταβαράθρωση της αγοράς καυσίμων και παταγώδη αποτυχία του συστήματος των επιδομάτων θέρμανσης, ενώ επίσης καλούν τον κ. Στουρνάρα να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους των δανειστών την επαναφορά της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στα προ της εξίσωσης του ΕΦΚ επίπεδα.

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές Γ. Καρασμάνης, Γ. Ορφανός, Α. Δερμεντζόπουλος, Δ. Κυριαζίδης, Γ. Κωνσταντόπουλος, Κ. Τσιάρας, Τ. Κοψαχείλης και Θ. Λεονταρίδης.

Όπως αναφέρουν, τρία 24ωρα πριν από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, «είναι η τελευταία ευκαιρία να πείσουμε τους δανειστές μας για το αυτονόητο: Ότι καταργώντας το χρεοκοπημένο σύστημα επιδομάτων που μας επέβαλαν και επαναφέροντας την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα προ της εξίσωσης του φόρου επίπεδα και όλα τα νοικοκυριά θα ζεσταθούν και η αγορά καυσίμων θα ανακάμψει θεαματικά και τα δημόσια έσοδα θα αυξηθούν εντυπωσιακά».

Οι οκτώ βουλευτές τονίζουν επίσης ότι «σε αυτόν τον ελάχιστο χρόνο που έχει απομείνει, οι δανειστές μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν επιτέλους, ότι η πολιτική που μας επέβαλαν για το πετρέλαιο θέρμανσης, έχει καταβαραθρώσει την αγορά καυσίμων, όπως επίσης και τα προσδοκώμενα δημόσια έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης».

Επισημαίνουν, τέλος, πως η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών, έχει περιέλθει σε πλήρη αδυναμία αγοράς πετρελαίου «αν και από μέρα σε μέρα ενσκήπτει ο χειμώνας», συμπληρώνοντας ότι η αποτυχία της υιοθέτησης του επιδόματος θέρμανσης αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ελάχιστα νοικοκυριά έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.