ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στον «αέρα» 97.343 δανειολήπτες του ΟΕΚ – Βέτο της Τρόικας στη ρύθμιση μη εξυπηρετούμενων δανείων

Στο στόχαστρο της Τρόικας βρίσκονται η ρύθμιση 97.343 κόκκινων δανείων του Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, η αύξηση προσωρινής σύνταξης και η συνταξιοδότηση αγροτών στα 62, βγάζοντας από... το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και τις τρεις ευνοϊκές διατάξεις που κατατίθεται στη Βουλή.Συκεκριμένα για τη ρύθμιση δανείων στον ΟΕΚ, είχε γίνει και παρουσίαση από τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Βρούτση, πριν από έναν περίπου μήνα, προφανώς χωρίς να λογαριάσει τον «ξενοδόχο», δηλαδή την Τρόικα, η οποία ήταν αυτή που υπέδειξε ποιες ρυθμίσεις θα περιλαμβάνει το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, άσχετα με τα όσα αυτό περιελάμβανε στην αρχική του μορφή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, μετά το βέτο των δανειστών, η ρύθμιση των δανείων του ΟΕΚ για 97.343 νοικοκυριά παραπέμπεται, όπως δείχνουν τα πράγματα, στις «τροϊκανές καλένδες» και αυτό, γιατί θεωρούν πως έχει δημοσιονομικό κόστος που δεν μπορεί να αναληφθεί από το κράτος.

Με το ίδιο σκεπτικό, έβγαλαν έξω από το νομοσχέδιο και τη διάταξη για την αύξηση της προσωρινής σύνταξης από τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως και τη δυνατότητα να συνταξιοδοτούνται οι αγρότες σε ηλικία 62 ετών με 40 χρόνια συνολικής ασφάλισης, αλλά και με «διαδοχική» στον ΟΓΑ.

Η ρύθμιση έδινε το δικαίωμα στους δανειολήπτες να ζητήσουν 10ετή παράταση του δανείου τους (από τα 15 στα 25 χρόνια), με βασικό πλεονέκτημα ότι δεν θα έχαναν το διάστημα της επιδότησης του επιτοκίου που τους παρείχε το κράτος για 9 χρόνια. Με την επιμήκυνση αυτή και τη διατήρηση της επιδότησης του επιτοκίου, το κόστος εξυπηρέτησης ενός δανείου έπεφτε μέχρι και 70% και κατά μέσο όρο στο 50%.

Τώρα που η διάταξη πάγωσε, οι 97.343 δανειολήπτες είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Μάλιστα, στην υψηλή ζώνη κινδύνου είναι όσοι έχουν καθυστερήσει τις δόσεις τους πάνω από 180 ημέρες και πλέον περνούν στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
koolnews.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.