ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στην Attica μισθώνεται από την Εκκλησία το κτίριο που στέγαζε τον Foka στην Τσιμισκή


Στις 16 Νοεμβρίου, οπότε και θα μπουν οι υπογραφές για το πρώτο μίσθωμα, περνά πλέον και επίσημα στην Attica το κτίριο της οδού Τσιμισκή, που ανήκει... στη Μονή της Αγίας Θεοδώρας και μέχρι πρότινος στέγαζε τα καταστήματα Fokas. Aπό την επόμενη κιόλας ημέρα, ο επιχειρηματίας θα μπορεί να ξεκινήσει τις εργασίες που επιθυμεί προκειμένου να κάνει την πρεμιέρα του σε έναν από τους πιο κεντρικούς και πολυσύχναστους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Επισημαίνεται ότι στον πλειοδοτικό διαγωνισμό, που προκηρύχθηκε αμέσως μετά τη λύση της συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας και της εταιρείας Φωκά, ενδιαφέρον εκδήλωσαν τρεις επενδυτές, δύο Ελληνες και ένας ξένος. Τελικά, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μητρόπολης και της μονής Αγίας Θεοδώρας, δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω Θεόδωρος Ζέρβας, οι δύο δεν προσήλθαν στην τελική συνάντηση όλων των πλευρών χθες, οπότε και πλειοδότρια αναδείχθηκε η Attica.

Όπως διευκρίνισε ο Θεόδωρος Ζέρβας, ελέγχθηκαν διεξοδικά και με λεπτομέρεια όλα τα δικαιολογητικά που κατέθεσε η πλευρά του επιχειρηματία και όλος «ο φάκελος που κατατέθηκε δεν φέρει ούτε ένα ψεγάδι, συμβαδίζοντας μάλιστα απόλυτα με τις προϋποθέσεις που έθεσε η πλευρά της Εκκλησίας».

Υπενθυμίζεται πως οι όροι που τίθενται στο νέο επενδυτή είναι τέσσερις και αφορούν τα εξής: να καταθέσει άμεσα, με την ανάληψη του κτιρίου, εγγυητική επιστολή ύψους 1,2 εκατ, ευρώ, να καταθέσει ένα ακόμα ισόποσο ποσό για το ενοίκιο του πρώτου χρόνου λειτουργίας της νέας επιχείρησης, να επενδύσει κεφάλαιο 4 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του πολυκαταστήματος στην οδό Τσιμισκή και να το λειτουργήσει με τουλάχιστον 160 άτομα, δίνοντας προτεραιότητα στους ήδη απασχολούμενους σε αυτό.

Επιπλέον από την πλευρά της Μονής υπάρχει ως όρος να γίνει αξιολόγηση των εργαζομένων της επιχείρησης Φωκά και, σε κάθε περίπτωση, ο νέος επενδυτής να προσλάβει τουλάχιστον 50 άτομα εξ αυτών.

Τα Νέα
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.