ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Οι επιστήμονες βρήκαν το μυστικό που κάνει μια δίαιτα πετυχημένη..

Μέχρι τώρα όλοι απέδιδαν τα παραπανίσια τους κιλά στο λάθος συνδυασμό τροφίμων, στη λαιμαργία τους και στην έλλειψη άσκησης....
Οι επιστήμονες καταρρίπτουν όλους αυτούς τους... μύθους και ρίχνουν όλες τις ευθύνες για το πάχος στο... μέγεθος του πιάτου.
Συγκεκριμένα, ερευνητές του πανεπιστημίου Κορνέλ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μεγάλα πιάτα μας κάνουν να σερβίρουμε μεγαλύτερα γεύματα και να καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες. Στην έρευνά τους συμμετείχαν 69 παιδιά στα οποία έδωσαν μικρά και μεγάλα μπολ και τους ζήτησαν να πουν πόσα δημητριακά και γάλα ήθελαν. Τα παιδιά που είχαν λάβει μεγάλα μπολ, ζήτησαν 87% περισσότερο γάλα και δημητριακά σε σύγκριση με αυτά που είχαν λάβει μικρότερα και όπως διαπιστώθηκε κατανάλωναν συνολικά 52% περισσότερες θερμίδες.
Παλιότερη έρευνα είχε καταλήξει σε ανάλογο συμπέρασμα αφού υποστήριζε ότι για την έκταση που έχει λάβει στις μέρες μας η παχυσαρκία ευθύνεται το γεγονός ότι τα πιάτα τα τελευταία χρόνια μεγάλωσαν κατά πέντε εκατοστά. Τα πιάτα κατά το παρελθόν είχαν διάμετρο 25 εκατοστά, αλλά τα σημερινά έχουν μεγαλώσει αρκετά και αγγίζουν τα 30 εκατοστά. Σύμφωνα με τους ερευνητές, λοιπόν, η εξήγηση στο γιατί η παχυσαρκία βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στα πέντε αυτά εκατοστά.
gkourou
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.