ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Έρχεται "μαχαίρι" στις συντάξεις για να καλυφθεί η “τρύπα” στα ασφαλιστικά ταμεία

- Απορρίπτει η τρόικα το σχέδιο Βρούτση και πιέζει για νέα μέτρα - Η μείωση στις συντάξεις το 2014 υπολογίζεται σε 4%-5% - Ποια είναι τα αγκάθια του ασφαλιστικού...

Νέες περικοπές στις συντάξεις απαιτεί η τρόικα που αμφισβητεί τα έσοδα απο το σχέδιο Βρούτση. Οι δανειστές, σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, πιέζουν για μέτρα άνω του 1,2 δισ. ευρω εκτιμώντας ότι τα μέτρα του μίνι ασφαλιστικού μπορούν τα επιφέρουν στα ταμεία έσοδα της τάξης των 250 – 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις εφημερίδας, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας εκτιμούν οτι το δημοσιονομικό κενό για το 2014, μόνο από τα ασφαλιστικά ταμεία, σε πάνω από 1 δισ. ευρώ.

Ποια είναι τα αγκάθια του ασφαλιστικού

-Το σχέδιο νόμου του υπ. Εργασίας για το νοικοκύρεμα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που παραμένει εκτός Βουλής, το οποίο ο Γ. Βρύτσης κοστολογεί σε περίπου 500 εκ. ευρώ. Το τεχνικά κλιμάκια της τρόικας ρίχνουν το ποσό αυτό στα 250 εκ. ευρώ ενώ εγείρουν ενστάσεις για το χρόνο απόδοσής τους, εκτιμώντας οτι επιδιώκεται η εφαρμογή χρονοβόρων διαδικασιών με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ανύπαρκτο μηχανισμό.

-Η ρύθμιση χρεών προς τα ταμεία η οποία δεν έγινε δεκτή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την τρόικα

-Η μείωση των εισφορών κατά 10 μονάδες μέσα στο 2014 στα πρώην “ευγενή ταμεία”. Εκτιμάται ότι η μείωση των συντάξεων των παλαιών ασφαλισμένων κατά 2% με 3% είναι αναπόφευκτη και αδιαπραγμάτευτη.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.