ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Βραζιλία ζητά εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για την κατασκοπεία

Η Βραζιλία συγκάλεσε σήμερα μια άτυπη συνάντηση των χωρών-μελών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να...ζητήσει εξηγήσεις σχετικά με τις πληροφορίες περί κατασκοπείας στον θεσμό αυτό από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας αυτής Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα.

«Έγινε μια συνάντηση κατόπιν αιτήματός μου. Ζήτησα εξηγήσεις», είπε ο Νογκέιρα Μπατίστα, αντιπρόσωπος της Βραζιλίας στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με το τι διεμοίφθη στη συνάντηση αυτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες δημοσιεύθηκαν στον Τύπο στα τέλη του Οκτωβρίου, η κυβέρνηση Ομπάμα είχε ζητήσει από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ να κατασκοπεύει τις έδρες τόσο του ΔΝΤ, όσο και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που εδρεύουν στην Ουάσινγκτον.

Εκπρόσωποι των δύο θεσμών του Μπρέτον Γουντς αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση αυτή. «Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων του Τύπου αλλά δεν έχουμε κανένα σχόλιο προς το παρόν», ανέφερε μια εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ηγεσία του ΔΝΤ δεν είχε σχέση με αυτή την άτυπη συνάντηση που έγινε σήμερα κατόπιν του προσωπικού αιτήματος του βραζιλιάνου αντιπροσώπου. «Είναι δικαίωμα του καθενός (αντιπροσώπου χώρας στο ΔΣ του ΔΝΤ) να ζητήσει μια συνάντηση», εξήγησε ο Νογκέιρα Μπατίστα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ δεν συνέβαλε ούτε συμμετείχε στη συνάντηση αυτή.
tro-ma-ktiko
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.