ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βηματοδότες από "δεύτερο χέρι" για τους φτωχούς

Η οργάνωση «Pace 4 Life» έχει ξεκινήσει καμπάνια ευαισθητοποίησης στη Βρετανία και τις ΗΠΑ, για την ανακύκλωση των βηματοδοτών...
που αφαιρούνται από όσους έχουν αποβιώσει, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές, στις υπό ανάπτυξη χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κάθε χρόνο, ένα εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν, επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν ένα βηματοδότη.

Αν και η βρετανική νομοθεσία προβλέπει ότι οι συσκευές αυτές είναι μίας χρήσης και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλους ασθενείς, ο ιδρυτής του «Pace 4 Life» υποστηρίζει ότι είναι μία «αλόγιστη σπατάλη» και καλεί τους συγγενείς να χαρίζουν τους βηματοδότες των αγαπημένων τους προσώπων, όταν αυτά φεύγουν από τη ζωή.

«Πραγματοποιούμε τους απαραίτητους ελέγχους, για να βεβαιωθούμε πως λειτουργούν σωστά και τότε τους αποστειρώνουμε και τους στέλνουμε σε αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου», εξηγεί στην κάμερα του BBC.

Η Ινδία είναι από τις χώρες εκείνες που δέχεται αυτά τα «δώρα ζωής», καθώς το 1/3 του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, με μόλις ένα δολάριο την ημέρα. Αν λοιπόν σκεφτούμε ότι ένας βηματοδότης κοστίζει περίπου 4.000 δολάρια, γίνεται αντιληπτό πως οι ασθενείς δε θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε ένα τέτοιο κόστος.

Ο 66χρονος Γκανπάτ Τζαντάβ, που απέκτησε ένα μεταχειρισμένο βηματοδότη, ανέφερε στο BBC: «Δε με νοιάζει αν τον είχε κάποιος άλλος πριν. Αυτό που ξέρω, είναι ότι μου έσωσε τη ζωή».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.