ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΑΝ ΟΒΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ. ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ


Bρυξέλλες Πορφύρης Δ/Σταφυλά Π

Οι ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν με όλμους κατά του γιγαντιαίου αγάλματος του Χριστού που ανήγειραν πρόσφατα οι σύριοι αλλά και κατά της ελληνορθόδοξης μονής των Χερουβείμ στην οποία 
εδρεύει.Με βίντεο που ανήρτησαν στο Youtube ανέλαβαν την ευθύνη αυτών των επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 19/11/13.Επικαλούνται την απώλεια της πόλης Κάρα που τις τελευταίες ημέρες απελευθερώθηκε πανηγυρικά από τον τακτικό στρατό για να δικαιολογήσουν αυτήν τους την ενέργεια ως τα οφειλόμενα αντίποινα.Αν ο συριακός στρατός δεν το υπεραμυνόταν το μοναστήρι θα είχε ήδη λεηλατηθεί και πυρποληθεί από τους ισλαμιστές οι οποίοι την τελευταία περίοδο έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους κατά χριστιανικών στόχων.

Μ΄αυτή τους την κίνηση οι τζιχαιστές τακφιριστές επιδιώκουν να ανανεώσουν το απειλητικό τους μήνυμα προς την χριστιανική κοινότητα.Oι διασπαμένοι ισλαμιστές αντάρτες της περιοχήςΗ ένοπλη ομάδα « Ισλαμικός Στρατός » του μαχητή Ζαχράν Αλλούς αποσύρθηκε από το όρος Καλαμούν για λόγους τακτικής.Η ΙSIS (το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Σαμ δηλ. της Ισλαμικής Συρίας) παρακλάδι της Αλ Κάιντα απειλεί ότι θα σκοτώσει τόσο τον ίδιο όσο και όποιους από τους άνδρες του θεωρήσει υπεύθυνους γι αυτήν την προδοσία.

Oι λοιπές οργανώσεις που παρέμειναν στις θέσεις τους σε συνεχόμενη βάση έβαλαν κατά της μονής. Εκτόξευαν ρουκέτες,όλμους,οβίδες εναντίον της από παρακείμενες τοποθεσίες.

Το όρος Καλαμούν αποτελεί στρατηγικό σημείο στην περιφέρεια της Δαμασκού και εκεί επικεντρώνεται όλο το ενδιαφέρον για την έκβαση του αδιάλλακτου πολέμου αφού έχουν παραταχθεί σημαντικές δυνάμεις εκατέρωθεν.

Η Συρία έκτοτε έχει το δικό της « άγαλμα της Ελευθερίας » είναι αυτό του Χριστού.Αποτελεί σύμβολο μη υποταγής στον ισλαμικό ριζοσπαστισμό.Το άγαλμα που υψώνεται επιβλητικά στα 2000μ στο όρος Καλαμούν και είναι ορατό από 3 χώρες παρέμεινε άθικτο.

πηγη www.hellas
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.