ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τέλος τα τατουάζ! Απαγορεύονται!

Θα γίνει κι αυτό; Θα απαγορεύσουν τα τατουάζ; Προφανώς ναι, αφού κάποια πράγματα στη ζωή δεν φαίνεται ότι συμβαδίζουν με τη θρησκεία και τα απαγορεύουν.

Όλα αυτά που αλλού;

Eυτυχώς όχι στην Ελλάδα, αλλά στην Τουρκία. Με ανακοίνωσή της η τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) εξέδωσε ανακοίνωση για τα τατουάζ διευκρινίζοντας ότι απαγορεύονται στη χώρα γιατί δεν συνάδουν με το Ισλάμ.

«Εφόσον είναι επιβλαβή για την υγεία, απαγορεύονται από την θρησκεία», υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της τουρκικής επιτροπής – με ημερομηνία 2 Νοεμβρίου – σε απάντηση ερωτήματος για το αν τα τατουάζ επιτρέπονται στη χώρα.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον προφήτη Μωάμεθ, όσοι αλλάζουν όψη από την αρχική τους δημιουργία, αποστασιοποιούνται από το έλεος του Θεού. Για το λόγο αυτό τα τατουάζ δεν είναι «επιτρεπτά», προσθέτει η ανακοίνωση, στην οποία, όμως, αναφέρεται ότι τα μακριά μαλλιά στους άντρες είναι ανεκτά, αντιθέτως τα σκουλαρίκια είναι κατακριτέα.

Όπως διευκρυνίζει η Diyanet ο λόγος που δεν εγκρίνονται τόσο τα σκουλαρίκια όσο και τα άλλα κοσμήματα για τους άντρες είναι γιατί προορίζονται μόνο για τις εκπροσώπους του ωραίου φύλου.

«Ο άντρας Μουσουλμάνος θα πρέπει να μείνει μακριά από κοσμήματα που είναι καθαρά για γυναίκες γιατί ο προφήτη Μωάμεθ μας έχει δώσει την εντολή: «Οι άντρες που θέλουν να μοιάζουν με γυναίκες και οι γυναίκες που θέλουν να μοιάζουν με άντρες, αποστασιοποιούνται από το έλεος του Θεού», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται επίσης ότι τα μακριά μαλλιά στους άντρες όπως και όλες οι ανδρικές κομμώσεις είναι επιτρεπτές, αρκεί τα μαλλιά να είναι καθαρά.

e-reportaz.gr

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.