ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σίγουρη για την επιτυχία των Ολυμπιακών στη Ρωσία η Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν αμφιβάλλει ότι η Ρωσία θα μεταφέρει με τιμή την Ολυμπιακή φλόγα και θα διοργανώσει επάξια τους Ολυμπιακούς Αγώνες...
στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, παρά τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν εναντίον της και τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των Αγώνων. Αυτό μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ΙΤΑΡ- ΤΑΣΣ επικαλούμενο δηλώσεις του Έλληνα πρεσβευτή στον ΟΗΕ Μιχάλη Σπινέλλη.

«Είμαι απολύτως βέβαιος γι’ αυτό. Nομίζω ότι γνωρίζω αρκετά καλά το ρωσικό λαό και διακρίνω ομοιότητες ανάμεσά μας, στο ταμπεραμέντο και την ιδιοσυγκρασία. Όταν μοιάζει ότι όλοι είναι εναντίον μας, αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε, όσες κι αν είναι οι αντιξοότητες» είπε ο κ. Σπινέλλης στον ανταποκριτή του πρακτορείου, ο οποίος σημειώνει ότι ο Έλληνας διπλωμάτης ήταν πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο προβάλλει την ελληνορωσική εκδήλωση, που διοργανώθηκε στην έδρα του ΟΗΕ σχετικά με την Ολυμπιακή Εκεχειρία. Σε αυτήν συμμετείχαν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ και ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του «Σότσι- 2014», Ντμίτρι Τσερνισένκο, την ημέρα που η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε ομόφωνο ψήφισμα, καλώντας τις χώρες του κόσμου να τηρούν την εκεχειρία.

Κληθείς να σχολιάσει τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των Αγώνων λόγω της πιθανολογούμενης παραβίασης των δικαιωμάτων των σεξουαλικών μειονοτήτων, ο Μ. Σπινέλλης υπενθύμισε τις σχετικές δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλ. Πούτιν, ο οποίος είπε πρόσφατα ότι «όλοι οι αθλητές και φιλοξενούμενοι θα αισθάνονται άνετα κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανεξάρτητα από εθνική ή φυλετική προέλευση, είτε σεξουαλική προτίμηση».

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας. Δεν πιστεύω ότι έστω και ένας ξένος θα φύγει από τη χώρα σας δυσαρεστημένος για το πώς τον υποδέχθηκαν» είπε ο Έλληνας πρεσβευτής.

To θέμα της Ολυμπιακής Φλόγας κατέχει κεντρική θέση στα δελτία των ρωσικών ειδήσεων, που κάλυψαν εκτενώς το γεγονός ότι η δάδα του Σότσι 2014, μεταφέρθηκε συμβολικά στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με το Σογιούζ, θα βγει μαζί με τους κοσμοναύτες στο ανοιχτό διάστημα και θα επιστρέψει στη Γη, στα χέρια του ομογενούς κοσμοναύτη Θοδωρή Γιουρτσίχιν. Η κάψουλα αναμένεται να προσεδαφιστεί τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στο Καζακστάν.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.