ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κλοπές και δολιοφθορές στο παρατημένο «ΕΛΛΗ Τ.»

Κλοπές και δολιοφθορές στο παρατημένο «ΕΛΛΗ Τ.»
Κλοπές και δολιοφθορές στο παρατημένο ΕΛΛΗ Τ.! Έντονη ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες που θέλουν το ΕΛΛΗ Τ., που παραμένει «δεμένο» στον μώλο της Δραπετσώνας να έχει γίνει έρμαιο κλοπών.

Σύμφωνα με στοιχεία, που δεν επιβεβαιώνονται ωστόσο επίσημα από την διοίκηση της Cretan Lines, άγνωστοι είχαν αφαιρέσει τις τηλεοράσεις από καμπίνες του πλοίου, ενώ τις τελευταίες ημέρες αφαιρέθηκε ο κεντρικός πίνακας του πλοίου, που διαθέτει καλώδια χαλκού αξίας 50 χιλιάδων ευρώ τουλάχιστον!

Την ίδια στιγμή, στο πλοίο παραμένουν ως προσωπικό ασφαλείας τρία άτομα πληρώματος, όμως το ΕΛΛΗ Τ., αντίθετα με τους κανονισμούς ασφαλείας, δεν έχει ούτε ρεύμα, ενώ όπως είναι γνωστό εδώ και μήνες δεν εκτελείται καμία εργασία επί του πλοίου, το οποίο είναι δεσμευμένο για τις οφειλές του από το πλήρωμα, το ΝΑΤ και τον ΟΛΠ. Οι οφειλές αυτές ανέρχονται σύμφωνα με τις πληροφορίες σε 1,4 εκ. ευρώ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει καμία νομική ή πραγματική μεταβολή στο πλοίο.

Στο μεταξύ, η νέα διοίκηση της Cretan Lines παραμένει εξίσου φειδωλή στην ενημέρωσή της προς τους συνεταίρους για τα όσα συμβαίνουν στην εταιρεία και για το μέλλον της. 

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Ρεθύμνου μίλησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην πόλη. Ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε πλήρως ενημερωμένος για την κατάσταση που επικρατεί και στον συνεταιρισμό, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός του Ρεθύμνου μπορεί να αρθεί με επιδοτούμενο δρομολόγιο. Μάλιστα, τόνισε πως ο τύπος των μηχανών του ΕΛΛΗ Τ. δεν ήταν ο ενδεδειγμένος για την προσέγγιση συγκεκριμένων λιμανιών, όπως εκείνου των Αντικυθήρων, που θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται στο επιδοτούμενο δρομολόγιο.

«Ζήτησα από τον κ. Μανώλη Γαλανάκη, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στην ακτοπλοΐα και με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν, όταν ήμουν Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, να ανοίξουμε το θέμα και με τους πολιτευτές μας και στην τουριστική επιτροπή, γιατί θεωρώ ότι η έλλειψη πλοίου στο Ρέθυμνο αποτελεί ουσιαστικά ένα μεγάλο πρόβλημα για το νομό.

Πρέπει με οποιαδήποτε θυσία το Ρέθυμνο να αποκτήσει πλοίο, το οποίο θα το συνδέει με τον Πειραιά. Έχω την άποψη ότι οι πρώτες κινήσεις, όταν ήμουν στο υπουργείο, είναι ότι το Ρέθυμνο θα μπορούσε να συνδεθεί με ένα επιδοτούμενο δρομολόγιο, όπως ήταν π.χ. των Κυθήρων ή των Αντικυθήρων ή πιθανώς της Μήλου. Αποτελεί ανάγκη για λόγους ύπαρξης της τοπικής οικονομίας, της ανάπτυξης του τουρισμού, αλλά και του κόστους των προϊόντων.

Σε αυτήν την προσπάθεια που κάνουν οι ρεθυμνιώτες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε μαζί. Θα είμαι κι εγώ παρών σε μία πιθανή συζήτηση που μπορεί να γίνει τους επόμενους μήνες στο Ρέθυμνο. Είναι ένα θέμα, που αφορά πολύ σοβαρά τη λειτουργία του νομού σε όλα τα επίπεδα».

Ειδικά για το ΕΛΛΗ Τ., ο κ. Καμμένος σημείωσε: «Το θέμα του συγκεκριμένου πλοίου το ξέρω πολύ καλά. Είναι ένα πλοίο, το οποίο δυστυχώς όταν αγοράστηκε δεν είχε τη δυνατότητα να επισκέπτεται τα λιμάνια που είχαν προβλεφθεί για την επιδότηση, δηλαδή τα Αντικύθηρα. Ήταν ένα πλοίο, του οποίου ο τύπος των μηχανών δεν επέτρεπε τη προσέγγιση σε αυτά τα λιμάνια, γιατί αν είχε πάρει την επιδότηση από Πειραιά – Κύθηρα – Αντικύθηρα και μετά Ρέθυμνο, τότε θα μπορούσε να χρηματοδοτεί το 80% των εξόδων του συγκεκριμένου δρομολογίου.

Ο τύπος του πλοίου που επελέγη και οι μηχανές δεν του επέτρεπαν να το κάνει αυτό. Στη συνέχεια, έγιναν κάποιοι χειρισμοί που φαίνεται ότι δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο τα πράγματα σε ό,τι αφορά την πιστοποίηση των μηχανών μετά τη ζημιά που επήλθε. Αυτό είναι κάτι που έχει γίνει. Δεν χρειάζεται να γυρίζουμε πίσω. Θεωρώ, όμως, ότι η λύση πρέπει να βρεθεί με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με τον συνδυασμό ενός επιδοτούμενου μέρους της διαδρομής μέχρι το Ρέθυμνο».

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας: «Απέδειξαν οι ρεθυμνιώτες ότι το στήριξαν το πλοίο, έστω και στα λίγα δρομολόγια που έκανε και αυτό είναι μία καλή εγγύηση για οποιονδήποτε θέλει να επενδύσει, είτε είναι ιδιώτης είτε η προσπάθεια που θα κάνετε εσείς εδώ με τη συμβολή του ιδιώτη».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.