ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κύπρος: Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στο ΔΗΚΟ

Λίγα μόνο 24ωρα πριν τις εσωκομματικές εκλογές του ΔΗΚΟ για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος και το κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ... των δύο μονομάχων, Μάριου Καρογιάν και Νικόλα Παπαδόπουλου, ολοένα και οξύνεται σε βαθμό διάσπασης. Παρ' όλο που και οι δύο υποψήφιοι ευαγγελίζονται την ενότητα και συνοχή του κόμματος, οι αλληλοκατηγορίες που εκτοξεύονται από τα δύο εκλογικά επιτελεία μόνο την ενότητα δεν εξυπηρετούν. Χθες η βουλευτής του κόμματος Αθηνά Κυριακίδου, μιλώντας στο «Σούπερ Σπορ FM», εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον του Νικόλα Παπαδόπουλου, κατηγορώντας τον ως ένα πολιτικό επιθετικό και παρορμητικό που βλέπει μόνο το δικό του στενό πολιτικό περιβάλλον. Η κ. Κυριακίδου κάλεσε τον κόσμο του ΔΗΚΟ να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Μάριο Καρογιάν για το καλό του κόμματος και κυρίως για το καλό της πατρίδας. Σύμφωνα με την κ. Κυριακίδου, ο Νικόλας Παπαδόπουλος θέλει μόνο να γίνει πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Παπαδόπουλος κρατάει αυτή τη στιγμή τη στάση του Γιώργου Λιλλήκα, ώστε να ξεγελάσει τον κόσμο του ΔΗΚΟ. «Μας βγήκε Λιλλήκας ο Νικόλας για να ξεγελάσει τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά. 

Την ίδια ώρα ανακοίνωση του επιτελείου Καρογιάν απαντά στην επιμονή του επιτελείου Παπαδόπουλου για δημόσιο διάλογο, αναφέροντας ότι «με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και προφανώς υπό το κράτος των αλγεινών εντυπώσεων που έχουν προκαλέσει στα μέλη του ΔΗΚΟ οι πολύμηνες υβριστικές τους επιθέσεις στον πρόεδρο του κόμματος, οι επιτελείς του Νικόλα Παπαδόπουλου ανακάλυψαν την αξία του διαλόγου και τη σημασία της πολιτικής αντιπαράθεσης με ανταλλαγή επιχειρημάτων», υποδεικνύοντας πως «είναι πλέον πολύ αργά». Σημειώνει πως «ούτε η ρητορική προσπάθειά τους να χρεώσουν το επιτελείο του Μάριου Καρογιάν με τη χρήση προσβλητικών επιθέτων και απαξιωτικών χαρακτηρισμών πείθει κανέναν. Ούτε η όψιμη πρόσκλησή τους για δημόσια τηλεοπτική ή ραδιοφωνική συζήτηση μεταξύ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος μπορεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησε η μέχρι τώρα ακολουθούμενη διχαστική τακτική τους. Τώρα πια είναι η ώρα της αλήθειας και της κρίσης των μελών του ΔΗΚΟ».
Αν το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου επιθυμούσε έναν πραγματικό πολιτικό διάλογο, αναφέρει το επιτελείο Καρογιάν, θα φρόντιζε σε όλο το προηγούμενο διάστημα να μην τον καταστήσει αδύνατο διότι, προσθέτει, κανένας διάλογος δεν μπορεί να γίνει με ύβρεις, ψεύδη και συκοφαντίες. Στην ανακοίνωσή του το επιτελείο Καρογιάν κατηγορεί τον Νικόλα Παπαδόπουλο ότι η μόνη του έγνοια είναι να φέρει πίσω τον Κουλία.

Από την άλλη, τα δύο επιτελεία συνεχίζουν να εργάζονται από σπίτι σε σπίτι, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν τις ψήφους των μελών του κόμματος. Την ίδια ώρα οι υποψήφιοι συνεχίζουν τον προεκλογικό αγώνα με ανοικτές συγκεντρώσεις. Το βράδυ της Δευτέρας ο Μάριος Καρογιάν μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στη Λεμεσό που διοργάνωσε το επιτελείο του στο «Μόντε Καπούτο». Ο κ. Καρογιάν στην ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά ότι στις εκλογές της Κυριακής δεν κρίνονται πρόσωπα αλλά κρίνονται πολιτικές, αλλά και ηθικές και στρατηγικές αξίες και διακυβεύεται η φυσιογνωμία του ΔΗ.ΚΟ., ο ρόλος του, η αποστολή του, η πολιτική και ιδεολογική ταυτότητά του.
Το Δημοκρατικό Κόμμα, υπογράμμισε, είτε θα προχωρήσει σταθερά και συνετά συνεχίζοντας δημιουργικά την πορεία της ευθύνης και της ωριμότητας είτε θα μετατραπεί σε έρμαιο εγωιστικών φιλοδοξιών και ανώριμων τυχοδιωκτισμών. Καταλήγοντας, ο κ. Καρογιάν τόνισε: «Ζητώ την εντολή σας στο όνομα της αποστολής του κόμματός μας να οδηγήσει το σκάφος της πατρίδας μας μέσα από τις συμπληγάδες του αμετανόητου νεοφιλελευθερισμού και του επικίνδυνου λαϊκισμού. Να γίνει ο εμπνευστής και ο αρχιτέκτονας ενός νέου ολοκληρωμένου ρεαλιστικού και αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη».
alithia.com.cy
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.