ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αλλάζουν όλα σε ένα μήνα στο Ασφαλιστικό

- Αλλάζουν τα όρια ηλικίας με πλασματικά χρόνια για τους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς...
- Μειώσεις 8% στις συντάξεις 137.000 υπαλλήλους ΔΕΚΟ και Τραπεζών - Αυξάνονται τα όρια ηλικίας για γυναίκες και όσους έχουν βαρέα ένσημα - Περικοπή στο ΕΚΑΣ για τους κάτω των 65 ετών
Ο επόμενος χρόνος φέρνει σαρωτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστικό όλων των κατηγοριών των εργαζόμενων στην Ελλάδα.
Εκτός από τις σαρωτικές αλλαγές που ήδη έχουν δρομολογηθεί και ψηφιστεί από τη Βουλή υπάρχει και νέο σχέδιο που αφορά στους ένστολους.
Οι αλλαγές που έρχονται για τους ενστόλους

Άνδρες και γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας θα πρέπει να περιμένουν μέσα στους επόμενους μήνες αλλαγές στα κριτήρια βάσει των οποίων μπορούν να αναγνωρίσουν τα γνωστά 5+5 πλασματικά χρόνια τα οποία δίδονται σήμερα με βάσει τα γεωγραφικά κριτήρια απ' την εποχή του εμφυλίου πολέμου.
Παράλληλα όμως τα υπουργεία Άμυνας, Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών μελετούν τον τρόπο που θα εξασφαλίσει επιπλέον 3 πλασματικά χρόνια για όσους μπήκαν σε υπηρεσία από το 1991 ως το 1995, ενώ παράλληλα αναμένεται να μειωθεί το κόστος αγοράς των πλασματικών ετών που σήμερα είναι στο απαγορευτικό ποσό των 8,700 ευρώ για τους στρατιωτικούς και στις 2.700 ευρώ για τους υπόλοιπους ένστολους.
Οι ένστολοι πάντως θα πρέπει να γνωρίζουν πως όπως και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα πρέπει να τρέξουν να ... προλάβουν εφόσον συμπληρώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα καθώς το σχέδιο αντί 25ετίας προβλέπει αύξηση στα 40 έτη και σύνταξη στο 60ο έτος.
Περικοπές συντάξεων σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες

Στα πρότυπα του ΙΚΑ θα είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες κατ' απαίτηση της τρόικας με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση μείωση στα έσοδα των Ταμείων κατά 100.000.000.
Η τρύπα στα έσοδα θα σημάνει μειώσεις ως και 8% στις αποδοχές των συνταξιούχων στα Ταμεία:
ΟΑΠ-ΔΕΗ
ΤΑΠΟΤΕ
ΤΣΕΑΠΓΣΟ
ΤΣΠΗΣΑΠ
ΤΣΠΕΤΕ
ΤΣΠΤΕ
ΤΣΠΠΑΤΕ
ΤΑΠΙΛΤ
ΤΑΠΕΤΒΑ

Στο στόχαστρο πάντως αναμένεται να βρεθούν κυρίως όσοι συνταξιούχοι έχουν απολαβές που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ το μήνα.
Τέλος το ΕΚΑΣ στους νέους συνταξιούχους

Το βοήθημα που ψαλιδίστηκε ήδη θα κοπεί τελείως σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους. Υπολογίζεται ότι θα χάσουν το επίδομα περί τα 60.000 άτομα.
Αυξήσεις ορίων ηλικίας

Μεγάλες χαμένες των αυξήσεων των ορίων ηλικίας οι γυναίκες που θα θελήσουν να φύγουν με πρόωρη σύνταξη και είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ.
Οι γυναίκες αυτές, που έχουν ασφαλιστεί πριν το 1993, από την 1/1/2014 θα βγαίνουν σε σύνταξη όταν συμπληρώσουν 60 έτη και έξη μήνες ζωής και με 10.000 ημέρες ασφάλισης.

Παράλληλα αυξάνονται τα όρια ηλικίας για άνδρες και γυναίκες με βαρέα ένσημα. Αυξάνονται σε 10.500 οι ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων οι 7.500 σε βαρέα και από 1/1/2014 για μειωμένη σύνταξη το όριο ηλικίας για πρόωρη είναι τα 59 έτη και έξι μήνες ενώ για πλήρη τα 61 έτη και 9 μήνες.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.