ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Πιο ανοιχτή η ΔΗΜΑΡ στα άλλα κεντροαριστερά κόμματα»


Πιο ανοιχτή στα άλλα κεντροαριστερά κόμματα θέλει τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης. Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της Αγίου Κωνσταντίνου μίλησε στον Realfm και με αφορμή... τη διαφωνία του με το πρόεδρο, Φώτη Κουβέλη, κάλεσε το κόμμα να πάρει πρωτοβουλίες. Παράλληλα , μίλησε για τη διπλή δολοφονία των μελών της Χ.Α, τον ΣΥΡΙΖΑ και την τρόικα.

«Η διαφωνία μου προσωποποιείται με βάση τα δημοσιεύματα ενώ δεν είναι έτσι. Εγώ κατέθεσα διαφωνία ως προς τις θέσεις που ακούστηκαν στην κεντρική επιτροπή», σχολίασε αρχικά ο κ. Λυκούδης και συνέχισε: «Τα συνέδρια, όταν αποτιμούν μια περίοδο που πέρασε, κουβέντα γίνεται και η κουβέντα είναι ζωντανή. Όπως επίσης και ο προσδιορισμός της πολιτικής για το μέλλον, δεν είναι απαραίτητο ότι θα βρει στήριξη από όλους. Εγώ έχω καταγράψει τη διαφωνία μου, κυρίως σε ότι αφορά την αποχώρηση μας από την κυβέρνηση και τον χρόνο στον οποίο έγινε».

Όπως είπε ο κ. Λυκούδης, «εγώ θέλω μια πιο ανοιχτή ΔΗΜΑΡ στα άλλα κεντροαριστερά κόμματα. Εκεί έχω εκφράσει τη διαφωνία μου. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι όταν τελειώσει το συνέδριο ‘ή Δημοκρατική Αριστερά θα είναι ενωμένη».

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ ασκεί πολιτικές που η ΔΗΜΑΡ δεν συμφωνεί. Αντιλαμβάνομαι και δέχομαι τις επιφυλάξεις της Κεντρικής Επιτροπής, ότι πάρα πολύ δύσκολα θα μπορούσαμε να ταιριάξουμε. Είναι πολύ σημαντικό, η Δημοκρατική Αριστερά να πάρει πρωτοβουλίες», σχολίασε ο κ. Λυκούδης ενώ

Για τη διπλή δολοφονία

«Όταν μπαίνει στον κύκλο του αίματος, το κλίμα αλλάζει. Αλλάζουν τα πάντα. Δεν ξέρω ποιοι είναι πίσω από αυτή την επίθεση, η στόχευση είναι προφανής. Η ομαλότητα στη χώρα και η Δημοκρατία», σχολίασε ο Σπύρος Λυκούδης, για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, μετά τη διπλή δολοφονία των μελών της Χ.Α αλλά και του Παύλου Φύσσα.

Για ΣΥΡΙΖΑ

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Η ΔΗΜΑΡ έχει συνεργαστεί με την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, κόμματα ένοχα για το παρελθόν. Πολύ περισσότερο μπορεί να συνεργαστεί με ένα αριστερό κόμμα που μας χωρίζουν πολλά πολιτικά. Μακάρι ο ΣΥΡΙΖΑ να ξαναδεί τις βασικές του στρατηγικές και τις βασικές του πολιτικές και να ανοίξει ένας δρόμος συνάντησης».

Για τρόικα

Τέλος αναφορικά με την τρόικα, ο κ. Λυκούδης είπε: «Η τρόικα φέρνει μαζί της και τα άγχη. Άγχη σε πολιτικό επίπεδο αλλά και στην κοινωνία για το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στην κοινωνία, από τις πιέσεις. Ανησυχώ πολύ γιατί η διαπραγμάτευση όπως και να γίνει, αν δεν πολιτικοποιηθεί, δεν ξέρω που μπορεί να βγει», σχολίασε για την Τρόικα.
iapopsi.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.