ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Χιλιάδες αστυνομικοί στην Πορτογαλία διαδήλωσαν κατά των νέων μέτρων λιτότητας

Χιλιάδες αστυνομικοί, χωροφύλακες και άλλα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της Πορτογαλίας διαδήλωσαν την Πέμπτη στη Λισαβόνα για να διαμαρτυρηθούν για... τα νέα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2014.

«Οι αστυνομικοί βρίσκονται σε μάχη», φώναζαν οι διαδηλωτές που κατευθύνονταν προς την έδρα του κοινοβουλίου, πίσω από ένα πανό που έγραφε: «Για την επαγγελματική αξιοπρέπεια και την ασφάλεια των πολιτών».

Οι διαδηλωτές, που είχαν φτάσει στην πορτογαλική πρωτεύουσα από όλη τη χώρα με περίπου πενήντα λεωφορεία, συγκεντρώθηκαν στο τέλος της ημέρας έπειτα από έκκληση των συνδικάτων διάφορων σωμάτων των δυνάμεων ασφαλείας, της αστυνομίας, των συνοριοφυλάκων.

Η διαδήλωση αυτή ήταν «η πιο σημαντική» που έχει διοργανωθεί ποτέ από τους πορτογάλους αστυνομικούς, ανακοίνωσαν τα συνδικάτα τους, σύμφωνα με τα οποία οι νέες περικοπές θα «αποσταθεροποιήσουν τη λειτουργία των αστυνομικών τμημάτων» και θα προκαλέσουν «επιδείνωση της δημόσιας ασφάλειας».

Η Πορτογαλία, σε αντάλλαγμα της βοήθειας που έλαβε το 2011 από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έχει δεσμευθεί να μειώσει το 2014 το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 4% του ΑΕΠ της.
Για να πετύχει τον στόχο αυτό, η κεντροδεξιά κυβέρνηση παρουσίασε ένα προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 στον οποίο περιλαμβάνονται σημαντικές περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των δημόσιων υπαλλήλων.

Ο προϋπολογισμός θα υποβληθεί την Τρίτη προς ψήφιση στο κοινοβούλιο, όπου η κυβέρνηση συνασπισμού διαθέτει άνετη πλειοψηφία.
Εξάλλου οι συνοριοφύλακες ξεκίνησαν σήμερα μια σειρά στάσεων εργασίας που θα διαρκέσουν τέσσερις ημέρες.

Real
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.