ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δεν μπορεί να πληρώσει τα φάρμακά του ο κόσμος στην Τρίπολη

Με αφορμή τη νέα τροπολογία για τα φάρμακα που ορίζει μείωση της τιμής τους και ειδικότερα κατάργηση του κατώτατου πλαφόν...
μίλησε εκ μέρους του φαρμακευτικού συλλόγου Αρκαδίας η Βασιλική Φράγκου, καθώς και ασφαλισμένοι που βρέθηκαν στο φαρμακείο για τα προμηθευτούν τα φάρμακά τους.

Η Β. Φράγκου ενημέρωσε ότι η τιμή του φαρμάκου ορίζεται από το Υπουργείο Υγείας, με βάση τον μέσο όρο της τιμής των φαρμάκων των τριών χωρών της Ευρώπης που διαθέτουν τη χαμηλότερη. "Αυτό θα σταματήσει, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν φάρμακα στην ελληνική αγορά, οπότε θα δούμε μεγάλες ελλείψεις και εξαγωγές" είπε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση αυτή, όπως είναι φυσικό, θα οδηγήσει σε μη επιβίωση των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών, γιατί το γενόσημο φάρμακο, για το οποίο γίνεται και λόγος με τη νέα τροπολογία, θα έχει τιμή ίση με 35,2% της τιμής του πρωτότυπου, που σημαίνει ότι θα μειωθούν κι άλλο οι τιμές και το κόστος θα είναι τέτοιο που θα πλήξει τις ελληνικές βιομηχανίες. Το πρωτότυπο φάρμακο δεν πλήττεται σε αυτή τη φάση.

Στην ουσία αυτή τη στιγμή ο έλληνας ασφαλισμένος ακούει για μείωση των τιμών των φαρμάκων και δεν γνωρίζει ή καλύτερα δεν έχει καταλάβει ότι η τιμή είναι ήδη μειωμένη εδώ και τρία χρόνια κατά 50% (!) και αυτό γιατί το κράτος για να καλύψει τη μεγάλη τρύπα του ΕΟΠΥΥ κάνει συνεχώς μειώσεις των φαρμακευτικών δαπανών. Ειδικότερα η τιμή αναφοράς είναι η λέξη κλειδί, δηλαδή η αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων! Ουσιαστικά ο έλληνας ασφαλισμένος πληρώνει τη διαφορά της συμφωνίας του κράτους με τον ΕΟΠΥΥ, όπως θα ακούσετε αναλυτικά και στο βίντεο από την Β. Φράγκου.

Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει μείωση της τιμής των φαρμάκων και καμία διαφορά στην τσέπη του, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά στην κάμερα του kalimera-arkadia.gr, αντίθετα δηλώνει αδύναμος να ανταπεξέλθει οικονομικά γιατί τα φάρμακα είναι ακριβά. Τι μπορούμε να περιμένουμε λοιπόν από δω και στο εξής;


http://kalimera-arkadia.gr/
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.