ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Γ. Σούρλας: «Κανένας άστεγος, κανένας πεινασμένος»

Μετά την σύσκεψη για τους αστέγους που πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου, με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, του Δημάρχου Πειραιά Β. Μιχαλολιάκου, της Γενική...
Γραμματέως Πρόνοιας Ευ. Μπέκου, του προέδρου της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη και εκπροσώπων των Δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ. Σούρλας, δήλωσε:

«Με τα όσα αποφασίστηκαν στην σύσκεψη για τους αστέγους -σε πρώτη φάση γι’ αυτούς που διαβιούν στο δρόμο, σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους -αποκτά υπόσταση το κυρίαρχο δικαίωμα του ανθρώπου, αυτό της επιβίωσης. Αποκτά πλέον ουσιαστικό περιεχόμενο το κοινωνικό κράτος.

Με αστέγους και πεινασμένους, με ανθρώπους που δεν έχουν έστω ένα κρεβάτι και ένα πιάτο φαγητό, καμία κοινωνία δεν δικαιούται να υποστηρίζει ότι είναι σύγχρονη, πολιτισμένη και ανθρώπινη.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί τέτοιες αποφάσεις όπως αυτές ανοίγουν το δρόμο για μια κοινωνία, μια πολιτεία όπου δεν θα υπάρχει κανένας άστεγος, κανένας πεινασμένος».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.