ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Πάγωσαν» στην κυβέρνηση από την πρόβλεψη του ΟΟΣΑ για το χρέος !

«Πάγωσε» το χαμόγελο στα χείλη του Γιάννη Στουρνάρα όταν πήρε στα χέρια του την Έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία...
καθώς πέρα από τη πρόβλεψη για ύφεση (0,4%) και το 2014 -που αποτέλεσε και αντικείμενο δημόσιας συζήτησης με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού- οι οικονομολόγοι του ΟΟΣΑ θεωρούν ότι το 2020 το χρέος θα βρίσκεται στα αστρονομικά επίπεδα του 157% και όχι στο 124% του ΑΕΠ όπως θεωρεί η Τρόικα!!!
Η βασική παραδοχή της πρόβλεψης- σοκ, που ενισχύει τις φωνές ακόμα και εντός της Τρόικας (ΔΝΤ) για «κούρεμα», είναι ότι η ελληνική οικονομία θα κινείται σε επίπεδα χαμηλού πληθωρισμού ή μάλλον αποπληθωρισμού, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι το πραγματικό ΑΕΠ θα διαμορφωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που προβλέπει η Έκθεση Βιωσιμότητας.
Ειδικότερα, αντί μέσου πληθωρισμού 1% έως το 2020, ο ΟΟΣΑ προβλέπει αρνητικό πληθωρισμό 0,6%, με αποτέλεσμα το μέσο πραγματικό ΑΕΠ να υπολογίζεται στο 2,1% αντί 2,9%, σε ένα διεθνές περιβάλλον μάλλον "θολό" που δεν θα επιτρέπει μεγάλη αύξηση των επενδύσεων.
Στο σενάριο αυτό ενσωματώνεται και η ενεργοποίηση των αυτόματων σταθεροποιητών, που σημαίνει πολύ απλά ότι η ταχύτητα δημοσιονομικής προσαρμογής θα πέσει στα επίπεδα της βραδύτερης ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,5% θα επιτευχθεί μόλις το 2018.
Από τις πρώτες γραμμές της πολυσέλιδης Έκθεσης, ο ΟΟΣΑ επισημαίνει στην ελληνική πλευρά ότι πρέπει να κάνει κτήμα της το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, πάνω στο οποίο βασίζεται η ανάκαμψη, στέλνοντας μήνυμα και εκτός ελληνικών συνόρων ότι εάν παρά ταύτα τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς την Ελλάδα.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.