ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Λάρνακα: «Την σκότωσαν, δεν αυτοκτόνησε»

Η Σταυρούλλα Ιορδάνους, 57 ετών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε με κυνηγετικό όπλο από απόσταση όχι μικρότερη των 30-75 εκατοστών στις 10 Δεκεμβρίου 2012 ενώ...
καθόταν σε καναπέ και έβλεπε τηλεόραση. Δεν αυτοπυροβολήθηκε και ως εκ τούτου δεν αυτοκτόνησε όπως είναι η γραμμή της υπεράσπισης.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια συνεχίσθηκε η πολύωρη ακροαματική διαδικασία στο Α΄ Μόνιμο Κακουργιοδικείο στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρνακας, για την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης της Σταυρούλλας Ιορδάνους από τη Βυζακιά στο διαμέρισμά της στην Αραδίππου, με κατηγορούμενο το σύζυγό της Νίκο Ιορδάνους, 64 ετών και πρώην αστυνομικό ο οποίος βρίσκεται έκτοτε υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Στο εδώλιο του μάρτυρα κατηγορίας βρέθηκε ο Andre De Villiers Hovne, ειδικός εμπειρογνώμονας Βρετανικού οργανισμού με χίλιους ειδικούς εμπειρογνώμονες της Δικανικής επιστήμης με έδρα το Leeds. Με τη βοήθεια μεταφράστριας ανέλυσε τα αποτελέσματα των ερευνών γύρω από την πορεία ενός εκ των δύο φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου το οποίο βρέθηκε στο πάτωμα δίπλα από το θύμα.

Ο ειδικός απέκλεισε την τυχαία εκπυρσοκρότηση. Ο μάρτυρας είπε ότι ο πυροβολισμός ρίφθηκε από όπλο σε ευθεία-οριζόντιο γραμμή πιο ψηλά από την θανούσα. Αν ήταν αυτοπυροβολισμός θα έπρεπε το στόμιο εξόδου του όπλου να είχε γυρίσει προς το πρόσωπό της.

Ο Βρετανός ειδικός υποβλήθηκε στη συνέχεια σε δίωρη αντεξέταση από τους εκπροσώπους της Κατηγορούσης αρχής κ. κ. Νίνο Κέκκο και Άθω Κανναουρίδη με υποθετικά σενάρια. Αύριο Τρίτη θα αντεξετασθεί από τους συνήγορους του κατηγορούμενου κ.κ. Κύπρο Ανδρέου και Θεόδωρο Καραμανή.

alithia.com.cy
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.