ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Λονδίνο: Ελεύθερο με εγγύηση το ζευγάρι που φέρεται να κρατούσε σκλάβες τρεις γυναίκες

Ελεύθερο, με εγγύηση, μέχρι τον Ιανουάριο εν αναμονή συμπληρωματικών πληροφοριών αφέθηκε το ζευγάρι, ηλικίας 67 ετών, το οποίο κατηγορείται ότι κρατούσε τρεις γυναίκες σε συνθήκες δουλείας...
επί δεκαετίες σε οικία στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, είναι ύποπτοι για εξαναγκασμό σε καταναγκαστική εργασία και για υπαγωγή προσώπων σε καθεστώς δουλείας.

«Είχαμε περιπτώσεις δουλείας όπου άνθρωποι είχαν κρατηθεί παρά τη θέλησή τους για δέκα χρόνια, αλλά ποτέ κάτι τέτοιας έκτασης», δήλωσε ο ντετέκτιβ Κέβιν Χάιλαντ μετά την ανακοίνωση της απελευθέρωσης μιας 69χρονης Μαλαισιανής, μιας 57χρονης Ιρλανδέζας και μιας 30χρονης Βρετανίδας.

Οι συλλήψεις των δύο 67χρονων πραγματοποιήθηκαν στις 7:30 το πρωί της Πέμπτης, αλλά οι τρεις γυναίκες είχαν απελευθερωθεί από «τις 25 Οκτωβρίου», όπως διευκρίνισε η αστυνομία.

«Πέρασε ένα χρονικό διάστημα ως τις συλλήψεις επειδή χρειαστήκαμε χρόνο για να δουλέψουμε με τα πρόσωπα αυτά που φέρουν μεγάλα ψυχικά τραύματα και επειδή ήταν πολύ δύσκολο να εξακριβώσουμε τα γεγονότα», εξήγησε ο ντετέκτιβ Κέβιν Χάιλαντ.

«Είμαστε σίγουροι πως και οι τρεις βρίσκονταν σ' αυτή την κατάσταση επί τουλάχιστον τριάντα χρόνια. Πιστεύουμε ότι η πιο νέα δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με τον έξω κόσμο», πρόσθεσε ο Κέβιν Χάιλαντ, ο οποίος δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αν το νεότερο από τα τρία θύματα γεννήθηκε σε αιχμαλωσία.

Σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιάρντ, «και οι τρεις είναι εξαιρετικά τραυματισμένες ψυχικά και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος όπου και εξακολουθούν να βρίσκονται».

«Οι κυρίες ήταν εντελώς τρομοκρατημένες απ' αυτούς τους ανθρώπους», δήλωσε η Ανίτα Πρεμ, ιδρύτρια της ένωσης Freedom Charity. Η ένωση αυτή, η οποία αγωνίζεται κατά της δουλειάς και των καταναγκαστικών γάμων, ειδοποίησε την αστυνομία τον περασμένο Οκτώβριο και συνεργάσθηκε με τις αρχές.

Η Ανίτα Πρεμ διευκρίνισε πως οι τρεις γυναίκες, οι οποίες μπόρεσαν να βγουν από το σπίτι με δικά τους μέσα, δεν φαίνεται να υπήρξαν θύματα σεξουαλικής βίας, αλλά πιστεύει πως υπέστησαν σωματική κακομεταχείριση.

Ένα από τα θύματα ήρθε μόνο του σε επαφή με την ένωση αφού είδε ένα ρεπορτάζ για τις δραστηριότητες της Freedom Charity.

Η Freedom Charity βρισκόταν σε επαφή με το θύμα τηλεφωνικά επί μια εβδομάδα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, πριν ειδοποιήσει την αστυνομία.

«Αυτό ήταν ο καταλύτης που οδήγησε ένα από τα θύματα να καλέσουν για βοήθεια και που επέτρεψε τελικά να τα σώσουμε», υπογράμμισε ο ντετέκτιβ Κέβιν Χάιλαντ.

Ο ερευνητής πρόσθεσε πως η αστυνομία δεν γνωρίζει σ' αυτό το στάδιο πολλά πράγματα για τις συνθήκες στις οποίες ζούσαν οι τρεις γυναίκες, οι οποίες εξακολουθούν να είναι πολύ τραυματισμένες ψυχικά για να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

«Φαίνεται πως ζούσαν σε μια μορφή ελεγχόμενης ελευθερίας, αλλά ερευνούμε το βαθμό αυτής της ελευθερίας. Περνούσαν το μεγάλο μέρος του χρόνου τους στο σπίτι», εξήγησε.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.