ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Επικίνδυνη για την Ελλάδα η μεταφορά χημικών της Συρίας στην Αλβανία..Φόβοι για ρύπανση του Αώου και του Ιονίου ..

Σε πολιτικό βέρτικο βρίσκεται η Αλβανική κυβέρνηση, η οποία παρότι διαψεύδει ότι θα δεχθεί τα χημικά της Συρίας είτε για να καταστραφούν είτε για να αποθηκευτούν δεν μπορεί να πείσει.

Οι διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών ήταν μαζικές και οι αντιδράσεις, ειδικά από οργανώσεις νέων και φοιτητών, έντονες.

Συνάμα έχει ξεσπάσει και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Μπερίσα και Ράμα με τον πρώτο να κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τον δεύτερο να υποχρεώνεται σε διάψευση μέσω τηλεοπτικών διαγγέλματος.


Το τοπίο παραμένει συγκεχυμένο προς το παρόν....

Το θέμα των χημικών άνοιξε για τα καλά μετά τις δηλώσεις του Paul Walker, από τον Διεθνή Πράσινο Σταυρό, στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ότι η Αλβανία έχει συμφωνήσει για την καταστροφή των χημικών όπλων.

Η αντιπολίτευση της γείτονος επιμένει ότι ο Ράμα προχώρησε στην εν λόγω συμφωνία κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη.

Το Epiruspost.gr, βάσει αλβανικών πηγών,  αναφέρει ότι μεταξύ των άλλων εξετάζεται η μεταφορά και η αποθήκευση χημικών στις υπόγειες σήραγγες που υπάρχουν στη Μαμαλία, εκεί όπου βρίσκονται τα ορυχεία λιγνίτη.

Ο κίνδυνος ρύπανσης του Αώου και του Ιόνιου είναι άμεσος και υπαρκτός καθώς έγκυροι επιστήμονες της Αλβανίας αμφισβητούν σφόδρα την στεγανότητα των εν λόγω υπόγειων εγκαταστάσεων.

Και ενώ οι ΗΠΑ επιχείρησαν να καθησυχάσουν την Αλβανία για το θέμα, προ διημέρου πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη σε περιοχές του αλβανικού νότου ο Αναπληρωτής Πρέσβης των ΗΠΑ στα Τίρανα.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.