ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στις Βρυξέλλες σε εκδηλώσεις για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα και τον Νίκο Καζαντζάκη

Για τις Βρυξέλλες αναχώρησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για να συμμετάσχει στην εκδήλωση για τα «100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την... Ελλάδα» που οργανώνει ο Ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων της Γερμανίας Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα σε ανοιχτό χώρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Επίσης αύριο Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις πολιτισμού στις Βρυξέλλες με επίκεντρο το μεγάλο Κρητικό συγγραφέα-διανοητή Νίκο Καζαντζάκη. Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας και συμμετέχουν το Ίδρυμα Ελευθέριος Βενιζέλος, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, το Γραφείο του ΕΟΤ, ενώ αποτελεί πρωτοβουλία του Ελληνικού Γραφείου Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το Σύλλογο Κρητών, την «NGO CULTURARTBRIDGE», την «Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Βρυξελλών». 

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Λευκόχειρα "Γράμματα στον Γκρέκο", σε έναν διάλογο με τον Νίκο Καζαντζάκη και τη σκέψη του μεγάλου Κρητικού διανοητή.

Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί επίσης βραδιά μουσικής, διαλέξεις πάνω στο ιστορικό γεγονός της Ένωσης της Ελλάδας με την Κρήτη, ενώ θα γίνει παρουσίαση των επιτευγμάτων της Μινωικής Περιόδου.
tro-ma-ktiko
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.