ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μουφτής ευχήθηκε στην ονομαστική εορτή του αρχιεπισκόπου Κύπρου

mouftis
Κάνοντας μια συμβολική κίνηση, ο μουφτής Ταλίπ Αταλάϊ, μετέβη από τα κατεχόμενα στην ιερά Αρχιεπισκοπή και ευχήθηκε...
στον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο για την ονομαστική του εορτή.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που γίνεται τέτοια φιλοφρονητική επίσκεψη.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε ότι «ως θρησκευτικοί ηγέτες είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μαζί για να φέρουμε την ειρήνη σε αυτό το νησί».

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συνεργασία των θρησκευτικών ηγετών μπορεί να παίξει ρόλο στην διαμόρφωση εποικοδομητικού κλίματος μέσα στον λαό σε ότι αφορά την αποδοχή μιας συμφωνίας για λύση του κυπριακού, όταν καταλήξουν σε αυτή οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, Νίκος Αναστασιάδης και Ντερβίς Έρογλου.

Πάντως, στους ελληνοκύπριους η επιρροή της Εκκλησίας θεωρείται μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί να έχει ο μουφτής στους τουρκοκύπριους, δεδομένου ότι αυτοί δεν χαρακτηρίζονται φανατικοί ισλαμιστές. Το αντίθετο συμβαίνει με τους εποίκους από την Τουρκία, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και για το σκοπό αυτό το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας ΑΚΡ ανεγείρει νέα τεμένη.

Ο μουφτής συνοδευόταν από τον γενικό διευθυντή του ΕΒΚΑΦ (Ίδρυμα διαχείρισης μουσουλμανικών Βακουφίων) και ιμάμηδες. Παρών ήταν ο πρέσβης της Σουηδίας Κλας Γκιέρου.

Ο μέγας μουφτής επισκέφτηκε για πρώτη φορά τις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας τον περασμένο Οκτώβριο.

Η σημερινή επίσκεψη αποτελεί συνέχεια της προόδου που επιτεύχθηκε στις 16 Οκτωβρίου, με την επίσκεψη του Επισκόπου Χριστόφορου στο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, στην Καρπασία, ενώ δύο ημέρες αργότερα ακολούθησε συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου με το μέγα μουφτή στη νεκρή ζώνη από όπου πέρασαν στην ελεύθερη Λευκωσία και στη συνέχεια επισκέφθηκαν και το Τέμενος Χαλά Σουλτάν, στη Λάρνακα.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.