ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Γλέζος: Θα βρούμε λεφτά για την υγεία καταργώντας τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Μακεδονίας"Τι χρειάζεται το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης; (...) Τι χρειάζεται επίσης το Υπουργείο Δικαιοσύνης; Ένα σωρό υπουργεία αν είχαν καταργηθεί θα βρίσκαμε τα λεφτά" ενώ επισήμανε πως και οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων είναι όντως ένα επιχείρημα.
Την κατάργηση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Μακεδονίας Θράκης δεν απέκλεισε ως λύση ο Μανώλης Γλέζος στη Βουλή προκειμένου να βρεθούν λεφτά για την υγεία.

Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: "τι χρειάζεται το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης; Ξέρω ότι κάτι θα βρουν να μου πουν. Αυτά είναι αστειότητες. Τι χρειάζεται επίσης το Υπουργείο Δικαιοσύνης; Ένα σωρό υπουργεία αν είχαν καταργηθεί θα βρίσκαμε τα λεφτά" ενώ επισήμανε πως και οι συγχωνεύσεις των νοσοκομείων είναι όντως ένα επιχείρημα.

Η απάντηση ήρθε από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος τόνισε: "Ακούσατε τι είπε ο κ. Γλέζος; Να κλείσουν τα Υπουργεία και συνεπώς να απολυθεί ο κόσμος που δουλεύει εκεί για να εξοικονομήσουμε χρήματα".

Στην αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πως, κανείς δεν μίλησε για απολύσεις ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πώς μόνο ο κ. Γλέζος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν έκανε συγκεκριμένες προτάσεις και πως δεν είναι λύση να καταργούμε μόνο ταμπέλες».

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε και την αναφορά του Μανώλη Γλέζου για εσωτερικό δανεισμό: «επιμένετε στο θέμα…, έχει μεγάλο ενδιαφέρον! Περιμένω να μας πείτε πως θα κάνετε τον εσωτερικό δανεισμό. Θα είναι μερική δήμευση καταθέσεων; Θα είναι μερική δήμευση μισθών και συντάξεων; Από πού και με ποιο ποσοστό; Να ξέρει ο πολίτης πριν φτάσει στην κάλπη τι του προτείνετε ακριβώς» τόνισε με νόημα.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας επετέθη με σφοδρότητα κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή για το γεγονός ότι τον χαρακτήρισε υπουργό των δώρων στις πολυεθνικές, αλλά και υπουργό των ράντζων, αλλά και για το γεγονός ότι επέκρινε τον υπουργό Υγείας για την αύξηση των τιμών σε 200 φάρμακα.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως ο κ. Κουρουμπλής δεν αναφέρθηκε ποτέ στη διαδικασία και στην επιτροπή που είναι αρμόδια για τις τιμές των φαρμάκων, στο ότι το υπουργείο έριξε τις τιμές σε 700 φάρμακα, αλλά και στο ότι η δαπάνη των φαρμάκων έπεσε κατά 34 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα εν μέσω αντεγκλίσεων, πολύ υψηλών τόνων και διακοπών, χαρακτήρισε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ανεύθυνο, αδιάβαστο και ανάγωγο.
skai.gr

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.