ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Β. Γκαγκάτσης: "Μόνος μου δε μπορώ - Ακούω πολλά "θα" αλλά δε βλέπω..."


Με μεγάλο ενδιαφέρον, τόσο για το ίδιο το αντικείμενο της, αλλά και για όσα μπορεί να προμηνύονταν για τις...προσεχείς εξελίξεις (και διοικητικές), πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο προγραμματισμένος δημόσιος οικονομικός απολογισμός εσόδων και εξόδων, του Πανηλειακού, για το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου.

Τους δυο δηλαδή, ουσιαστικά πρώτους μήνες της σεζόν.

Η ανοιχτή αυτή διαδικασία, παρουσία φίλων της ομάδας (όχι μεγάλη πάντως προσέλευση, όση τουλάχιστον θα αναμενόταν, κάτι που ανέφερε κι ο κεντρικός ομιλητής), έγινε στο Λάτσειο Μέγαρο Πύργου (Δημαρχείο), με ομιλητή και συντονιστή της εκδήλωσης τον Βασίλη Γκαγκάτση, Γενικό - Εκτελεστικό διευθυντής της ΠΑΕ Πανηλειακός.

* Υπενθυμίζεται ότι τη συγκεκριμένη κίνηση, ο Βασίλης Γκαγκάτσης την είχε αναφέρει από το προηγούμενο διάστημα και τώρα την υλοποίησε. Μια κίνηση, σαφώς πρωτοποριακή, και πολύ σημαντική. Άλλωστε, το δίμηνο αυτό, είναι το διάστημα που αυτός έχει το πλήρες "κουμάντο"στα δρώμενα του συλλόγου.

* ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ Β. ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ - σε λίγο, στο ίδιο θέμα - ΕΔΩ -

Επίσης, πριν ήδη την ομιλία Γκαγκάτση, το ενδιαφέρον συγκέντρωνε και η ενημέρωση που αναμενόταν να γίνει, σε ότι αφορά το πως προχωράει η κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και στο πως θα διαμορφωθεί το προσεχές διοικητικό σχήμα.

Αφού αποτελεί γεγονός ότι, το διάστημα αυτό, είναι σε μεγάλο βαθμό ήδη πολύ περιορισμένη η όποια εμπλοκή της αρχικής "αθηναικής" ομάδας μελών...

Και αποτελεί "κοινό μυστικό" ότι η συμμετοχή τους πλέον, όπως και η υλική βοήθεια τους, δεν είναι τόσο ενεργή...

Κάτι το οποίο δεν έκρυβε τον τελευταίο καιρό κι ο ίδιος ο Βασίλης Γκαγκάτσης σε ανεπίσημες τοποθετήσεις και συζητήσεις του (εξαιρώντας μόνο το Σάκη Χριστόπουλο, που άλλωστε ήταν κι ο συνδετικός κρίκος, που λόγω της γνωριμίας του με το Γκαγκάτση, τον έβαλε στα δρώμενα του συλλόγου, ενώ και στη συγκεκριμένη συγκέντρωση δεν παρέστησαν οι Γ. Γκάμαρης, και Κ. Μπαρλής).

"Είναι υπόθεση όλης της Ηλείας"

Από το ξεκίνημα της παρουσίασης που έκανε, ο Βασίλης Γκαγκάτσης τόνισε πως: "Όπως έχω ξαναπεί,μόνος μου δεν μπορώ! Ο Πανηλειακός είναι υπόθεση όλης της Ηλείας. Κι ούτε μόνο του Πύργου, και της περιοχής".

Ανέφερε ακόμα ότι: "Κάποιοι είχαν ανησυχία για τη συγκέντρωση αυτή και για το τι θα πω. Δεν ξέρω γιατί. Και να πω κι ότι περίμενα να είμαστε πολλοί περισσότεροι. Ίσως φταίει κι η μέρα, αφού είναι ανοιχτή η αγορά.

Πριν προχωρήσω στην παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων, θέλω να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους, που στήριζαν και στηρίζουν την τεράστια αυτή προσπάθεια.

* Τον πρόεδρο της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, Σάκη Χριστόπουλο, που μάλιστα ήδη έχει υπογράψει κι έχει παραλάβει χρέη άνω των 250.000 ευρώ, για τα οποία πλέον, αν πάει κάτι στραβά, αυτός είναι υπόλογος.

* Τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, όλο το τιμ, φυσικοθεραπευτές, φροντιστές, κ.τ.λ., για τη μεγάλη υπομονή τους.

* Το προσωπικό των γραφείων, που μάλιστα δεν έχει πάρει αμοιβή ως τώρα.

Όλους όσους διαφημίζονται μέσω του Πανηλειακού και τον ενισχύουν με αυτό τον τρόπο.

Τον κάθε απλό φίλαθλο που ως τώρα έχει έρθει στο γήπεδο. Και κυρίως τους οργανωμένους φίλους της ομάδας, που μάλιστα έχουν πολύ σωστή συμπεριφορά. Η συμπαράσταση που έχει η ομάδα στα παιχνίδια της είναι πολύ μεγάλη, και ειδικά στα εκτός έδρας θα τη χαρακτηρίσω, συγκινητική!

* Ευχαριστώ επίσης όλο τον απλό κόσμο, φιλάθλους και μη, για την πολύ μεγάλη και "ζεστή" απήχηση που βλέπω να έχει το πρόσωπο μου, στην παρουσία μου στον Πύργο. Και είναι αυτός, ο πολύ βασικός λόγος που δέχτηκα να προχωρήσω με τον Πανηλειακό, και που δεν αποχώρησα πριν λίγο καιρό. Όταν διαπίστωσα ότι αυτοί που με έφεραν, δε μου είπαν τα πραγματικά δεδομένα, και που τα προβλήματα και οι ελλείψεις που βρήκα, ήταν τεράστια! Αλλά και συνεχόμενα, κάθε μέρα και κάτι καινούριο! Και ήταν κι ο τεχνικός Πέτρος Δημητρίου που με απέτρεψε, λέγοντας μου ότι θα άφηνα τριάντα τουλάχιστον οικογένειες, παικτών, κ.τ.λ., στο δρόμο, αν αποχωρούσα"!

* "Δεν υπάρχει τίποτα άλλο από πίσω από μένα, δεν υπάρχει - δυστυχώς λέω εγώ, μακάρι να υπήρχε - κάτι μεγαλύτερο, ούτε ισχύουν κάποια γραφόμενα (προερχόμενα από δημοσιογράφο άλλης περιοχής...) περί "μεγάλων χορηγειών"... Συνεχίζουμε να προσπαθούμε και σε αυτό το κομμάτι, γιατί είχαμε μείνει πίσω. Αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο, μεγάλο...

Και να πω με την ευκαρία, επειδή αυτές τις μέρες προήλθε, από την ίδια πηγή, και δημοσίευμα ότι θα ...αλλάξω τον προπονητή, να πω ότι εγώ προπονητές δεν αλλάζω. Και μόνο αν γίνει κάτι πολύ ακραίο, θα σκεφτώ μήπως γίνει κάτι τέτοιο. Προχωράμε με αυτό το τιμ, και δεν υπάρχει ούτε σκέψη για οτιδήποτε άλλο. Και καλό είναι, γενικότερα, να μην ασχολούμαστε με ότι μπορεί να βγει ως πληροφορία, είτε δημοσιογραφικά, είτε αλλιώς, για τον Πανηλειακό, από άλλους, εκτός πόλης και Νομού".

Παρελθούσες οφειλές και διακανονισμοί

"Παρέλαβα ένα χρέος στο ΙΚΑ συνολικού ποσού 198.000 ευρώ (που προέρχεται από τις τρεις τελευταίες χρονιές, από το 2010 ως το 2013) και η ρύθμιση που μας έγινε από τον εδώ διευθυντή ήταν για 45 δόσεις των 7.500 ευρώ το μήνα. Είναι όμως πολύ μεγάλη δόση, που σε συνδυασμό με τα άλλα λειτουργικά έξοδα της ομάδας, δε μπορεί να αποπληρώνεται κάθε μήνα! Αυτό το λέω ξεκάθαρα! Και ήδη ο βουλευτής Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας, που τον ευχαριστώ για τη βοήθεια του ως τώρα, με έχει φέρει σε επικοινωνία με το διοικητή του ΙΚΑ από τον οποίο ζητήσαμε οι δόσεις να γίνουν 90, ώστε να μπορέσουν να αποπληρωθούν. Οι συζητήσεις μας συνεχίζονται, και ευελπιστώ σε θετικό αποτέλεσμα.

Επίσης υπάρχει ένα χρέος σε προηγούμενους παίκτες, ύψους 58.400 ευρώ. Αυτά είναι με τελεσίδικες αποφάσεις, και ήδη πληρώνουμε περίπου 2.000 με 2.500 ευρώ ανά εβδομάδα, για να ορίζονται κανονικά οι αγώνες μας, και να μην έχουμε πρόβλημα.

Στην Εφορία, ως τώρα, δεν έχει υπάρξει από τον έλεγχο καμιά προηγούμενη οφειλή.

Να πω ότι, συνολικά, έπρεπε η ομάδα πριν τον πρώτο καν αγώνα της να έχει πληρώσει 60.000 ευρώ περίπου για να μπορέσει να παίξει! Δεν τα πλήρωσε, αλλά τελικά έπαιξε! Κι αυτό φανερώνει πόσο τεράστια προσπάθεια έγινε!

Δεν υπήρχε τίποτα, ούτε μέσα στην ομάδα, ούτε έξω από αυτήν. Και δημιουργήθηκε ομάδα μέσα σε πολύ λίγο διάστημα, με πολύ καλές κινήσεις! Πρέπει πάντως να πω ότι, έχουμε πολύ καλούς παίκτες, έχουμε πολύ καλούς χαρακτήρες, αλλά σίγουρα η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, ειδικά σε συγκεκριμένες θέσεις".

Η έλλειψη βοήθειας από το Δήμο Πύργου

Συνεχίζοντας ο Β. Γκαγκάτσης, τόνισε: "Μετά το ματς με την Παναχαική, προχωράμε σε ανακατασκευή του χορτοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου. Δεν είναι γήπεδο αυτό! Δεν πάει άλλο! Κι απορώ πως μπορούν ποδοσφαιριστές και παίζουν σε αυτό! Ξεπερνούν τον εαυτό τους! Σε είκοσι μέρες θα δείτε ένα διαφορετικό γήπεδο. Κι όλα με έξοδα της ΠΑΕ Πανηλειακός. Χωρίς καμιά βοήθεια. Ενώ το Στάδιο είναι Δημοτικό...

Κι ενώ έπρεπε να έχει φταιχτεί εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια!

Κι εκπονούμε και μελέτη για άλλα έργα, όπως σκέπαστρο. Έργα που θα χρειαστούν για να παίξουμε στα πλέι - οφς ανόδου, αν με το καλό μπούμε σε αυτά. Γιατί έχει αποφασίστεί ήδη ότι για να παίξει μια ομάδα σε αυτά πρέπει να εκπληρώνει τα κριτήρια αδειοδότησης. Και το γήπεδο είναι ένα από αυτά...

Και έχουμε κάνει ήδη κι άλλες παρεμβάσεις, μόνοι κι αβοήθητοι κι αυτές. Και ξεκαθαρίζω από τώρα, ότι στο νέο χορτοτάπητα που θα πληρώσει ο Πανηλειακός, δεν υπάρχει περίπτωση να ρίχνονται εκεί, σφαίρες και ακόντια, και γενικά όργανα στίβου. Αυτό θα τηρηθεί από μας με κάθε θυσία! Το ξεκαθαρίζω από τώρα!"

"Κι ακόμα

Πολύ σύντομα, απο την επόμενη νομίζω εβδομάδα, ο Πανηλειακός θα έχει και τη δική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, κάτι που δεν υπήρχε ως τώρα.

Οι Ακαδημίες λειτουργούν υπό την εποπτεία της ΠΑΕ. Δεν υπάρχουν ...μαγαζιά και ...παραμάγαζα εκεί. Και οι αρμόδιοι κάνουν πολύ καλή δουλειά! Για τη οποία δεν μπορεί να τους ψέξει κανείς. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτό.

Έχουμε φτιάξει την ομάδα Νέων Κ19, που θα μετέχει στο αντίσοιχο πρωτάθλημα. Ενώ προχωρήσαμε στην ίδρυση επίσημα, και της γυναικείας ομάδας, που θα παίξει στη Γ' Εθνική.

Το τμήμα μάρκετινγκ του συλλόγου λειτουργεί, και θα εκσυγχρονίζεται όλοα και περισσότερο.

Σκεφτόμαστε κάποια κοινωνική πολιτική του συλλόγου για τους ανέργους, σε ένα Νομό μάλιστα που από ότι πληροφορούμαι είναι δυστυχώς μέσα στους πέντε πρώτους περίπου στη χώρα στην ανεργία.

Απο το προσεχές ματς στην έδρα μας και στα επόμενα, σχεδιάζουμε την ανάδειξη παλαίμαχων παικτών, και παραγόντων της ομάδας, με κάποιες βραβεύσεις κ.τ.λ."

Οικονομικά δεδομένα του διμήνου

ΕΞΟΔΑ 86.119 ευρώ (52.170 για αμοιβές παικτών, προπονητικού τιμ, κ.τ.λ., 8.742 ευρώ εξοδολόγια διαιτησίας, εκ των οποίων 2.979 ευρώ αυτό στο ματς με Αστέρα Μαγούλας με διαιτητή από τη Λάρισα, 7.500 ευρώ στο ΙΚΑ, 6.500 ευρώ σε αποπληρωμή προσφυγών, 11.207 σε προμηθευτές).

ΕΣΟΔΑ 75.759 ευρώ (20.259 από εισιτήρια αγώνων, 20.000 ευρώ από τη Football League, 17.500 ευρώ από εισιτήρια διαρκείας, 13.000 ευρώ από κάλυψη μετοχικου κεφαλαίου).

Όπως ακόμα τονίστηκε: "Από εισιτήρια διαρκείας που έχουν δοθεί για διάθεση ή και που έχουν διατεθεί, πρέπει να εισπραχθούν ακόμα 14.000 ευρώ. Και να τονίσω στο σημείο αυτό, ότι είχαμε πει πως μετά την 30 Σεπτεμβρίου, δε θα γίνει δεκτή καμιά επιστροφή. Και κακώς έκανε αυτός που ήρθε μόλις χθες και ήθελε να πάρω κάποια διαρκείας πίσω! Αυτό δε γίνεται κι εμείς αυτά θα τα εισπράξουμε, το τονίζω προς όλους!

Στα ήδη εισπραχθέντα 17.000 ευρώ των διαρκείας, έχει γίνει ήδη συμψηφισμός με άλλες οφειλές - δαπάνες.

Συνολικά προσδιορίζονται τα έξοδα του προυπολογισμού της σεζόν σε περίπου 600.000 ευρώ. Εκ των οποίων, 430.000 περίπου αμοιβές παικτών, μαζί με το ανάλογο ΙΚΑ, και περίπου 70 με 80.000 ευρώ αμοιβές προπονητικού και λοιπού τιμ κ.τ.λ., μαζί με το ανάλογο ΙΚΑ.

Στα έσοδα υπολογίζονται, περίπου 250.000 ευρώ από ΟΠΑΠ και τηλεοπτικά μαζί, κι ακόμα περίπου 100.000 ευρώ από χορηγείες, διαφημίσεις κ.τ.λ., και περίπου 50.000 από εισιτήρια αγώνων. Και από και και πέρα, ότι μαζέψουμε από το μετοχικό κεφάλαιο. Που όμως η κίνηση έιναι πολύ μικρή ως τώρα.

Και πολλά ..."θα", ακούω, αλλά δε βλέπω πράξεις!

Το μοντέλο του ενός μόνου του, δεν υπάρχει. Κι ούτε με εκφράζει άλλωστε!

Ας πούμε ότι πρέπει 500 άνθρωποι πρέπει να βάλουν από 500 ευρώ ο καθένας. Αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει!

Κι αν πάμε στα πλέι - οφς, τότε δεν τα χρειάζεται η ομάδα! Όμως τα χρειάζεται για να πάμε!"

"Η διαδικασία αυτή του απολογισμού, θα γίνεται κάθε δίμηνο. Κι όποιος επιθυμεί, ανά πάσα στιγμή είναι διαθέσιμα και ανοιχτά για ενημέρωση οποιουδήποτε, και τα σχετικά παραστατικά, στα γραφεία της ομάδας".

"Είναι όλα υπό τη δική μου εποπτεία! Τα πάντα! Εμπιστευτείτε με και στηρίξτε την ομάδα μας! Όλοι μαζί! Μόνος, δε γίνεται!"

* ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ - Ολοκληρώνει προετοιμασία για Φωκικό

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, με την πρωινή προπόνηση του Σαββάτου, ο Πανηλειακός ολοκληρώνει την προετοιμασία για το ματς της Κυριακής, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας, όπου θα αγωνιστεί στην Άμφισσα με τον τοπικό Φωκικό. Και ακολούθως θα αναχωρήσει η αποστολή.

Η ώρα έναρξης θα είναι στις 6.00 το απόγευμα της Κυριακής

Ενώ θα μεταδοθεί και απευθείας τηλεοπτικά από το OTE Sports 4 (το τρίτο συνεχόμενο, και τέταρτο συνολικά μαζί με αυτό της πρεμιέρας στα Μέγαρα, ματς του Πανηλειακού, που μεταδίδεται τηλεοπτικά ως τώρα).

* Ο Κωνσταντινίδης, o Καραπέτσας, o Σταματής κι ο Ντζιοντό, είναι οι βέβαιοι απόντες, που δεν υπολογίζονται.

* Ο Μίλιεβιτς, ο Λίτσος κι ο Λιόσης, που αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα τις τελευταίες μέρες (μια ίωση ο πρώτος, ενοχλήσεις στη μέση οι άλλοι δυο) αναμένεται να είναι τελικά διαθέσιμοι για την Κυριακή, ενώ είναι απίθανο να γίνει το ίδιο και με το Θωμόπουλο.

Για μετάβαση φίλων του Πανηλειακού στην Άμφισσα

Από τους φίλους του Πανηλειακού, γίνονται ήδη κινήσεις ώστε φίλοι της ομάδας να βρεθούν στο πλευρό της για μια ακόμα φορά και να την ενισχύσουν.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί:

«Ο Σύλλογος Φίλων Πανηλειακού διοργανώνει εκδρομή με πούλμαν για τον αγώνα του Πανηλειακού την Κυριακή με τον Φωκικό στην Άμφισσα.

Από Τετάρτη μέχρι το Σάββατο, μετά τις 10.00 το πρωί έως το απόγευμα στις 6.00 καθημερινά, μπορείτε να περνάτε από το Fast Food Pit's Fitili, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Πύργου, και να δηλώνετε συμμετοχή στον υπεύθυνο του μαγαζιού για την εκδρομή στην Άμφισσα για τον αγώνα του Πανηλειακού με τον Φωκικό. Η συμμετοχή για το πούλμαν είναι 8 ευρώ».

* Ενώ κάλεσμα για εκδρομή στην Άμφισσα απευθύνει και το Paniliakos Athens Club, που καλεί τα μέλη και τους φίλους (επικοινωνία μέσα από το προφίλ στο facebook).

Το Σάββατο στα Μέγαρα με Βύζαντα ξεκινάει η ομάδα Νέων Κ19

Στο μεταξύ, αυτό το Σαββατοκύριακο, ξεκινάει και το "μικρό" πρωτάθλημα της κατηγορίας, και η ομάδα Νέων Κ19 του Πανηλειακού, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την αντίστοιχη ομάδα του Βύζαντα.
Αφού σε ότι αφορά το πρόγραμμα, όπως έγινε γνωστό από τη διοργανώτρια, θα ακολουθεί αυτό των "μεγάλων".

Ματς το οποίο, γίνεται το Σάββατο στις 3.00 το μεσημέρι στο Δημοτικό γήπεδο Μεγάρων.

Σε ότι αφορά την ομάδα του Πανηλειακού, με προπονητή το Λάκη Αθανασόπουλο, συνέχιζε αυτό το διάστημα την προετοιμασία της και εμφανίζεται πανέτοιμη για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Η αποστολή αναχωρεί το πρωί του Σαββάτου από τον Πύργο.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.