ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ρομπότ στην υπηρεσία των κτηνοτρόφων

Ένα νέο τεχνολογικό κατασκεύασμα επιτρέπει στους κτηνοτρόφους να... ελαφρύνουν το καθημερινό τους εργασιακό πρόγραμμα. 
Ο λόγος για το ρομπότ που δημιούργησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, το οποίο «οδηγεί» τις αγελάδες από το λιβάδι στο γαλακτοκομείο.
Πρόκειται για ένα τετράτροχο ρομπότ, με την ονομασία Rover. Οι επιστήμονες δήλωσαν «ενθουσιασμένοι» από την ευκολία με την οποία «πείθει» τις αγελάδες να το ακολουθήσουν.

Το ρομπότ κατασκευάστηκε από ερευνητές του Κέντρου Ρομποτικής του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ. Για την κίνησή του, το πρωτότυπο ρομπότ απαιτεί τον ανθρώπινο χειρισμό, αλλά οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι σύντομα θα είναι σε θέση να αναπτύξουν ένα αυτόνομο μοντέλο.

Όπως επισήμαναν οι επιστήμονες του πανεπιστήμιου του Σίδνεϊ, στο μέλλον αντίστοιχα ρομπότ θα μπορούν να παρακολουθούν το κοπάδι κατά τις βραδυνές ώρες, να καταγράφουν αντιδράσεις, ακόμα και να ειδοποιούν τους κτηνοτρόφους εάν υπάρχει κάποιο απρόοπτο γεγονός ή εάν κάποια αγελάδα γεννάει. «Ακόμη πραγματοποιούμε τα πρώτα μας βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά σίγουρα η έρευνα στην ανάπτυξη της ρομποτικής στον τομέα της κτηνοτροφίας έχει πολύ μέλλον» δήλωσε η δρ. Κέντρα Κέρισκ, καθηγήτρια και μέλος της ερευνητικής ομάδας του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.