ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Το τζάμπα ζει στην Ξάνθη – Χρωστούν συνδρομές στο ΕΒΕ οι Τράπεζες!


Ανεξόφλητες συνδρομές ετών προς το Επιμελητήριο της Ξάνθης παρουσιάζουν Τραπεζικά Ιδρύματα τα οποία διαθέτουν υποκαταστήματα στην πόλη, όπως έγινε... γνωστό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΕΒΕΞ το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως ανέφερε ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου κ. Σπύρος Κάλφας, επί σειρά ετών, όπως προέκυψε από σχετικό έλεγχο, τράπεζες δεν έχουν καταβάλει τη συνδρομή προς το Επιμελητήριο για τα υποκαταστήματα που διατηρούν, παρά τα όσα ορίζει σχετικώς η νομοθεσία.

Τα μέλη ενημερώθηκαν σχετικώς για την υπόθεση όταν κλήθηκαν να συζητήσουν για τον καθορισμό του ύψους της συνδρομής των τραπεζών για κάθε υποκαταστήματα που διατηρούν στην περιοχή. Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με το υπάρχον καθεστώς, οι τράπεζες ορίζουν μια κύρια έδρα στην περιοχή για την οποία πληρώνουν συνδρομή στο ΕΒΕΞ ύψους 902 ευρώ, ενώ για κάθε επιπλέον υποκατάστημα που διατηρούν υπάρχει κλιμακωτή αύξηση της συνδρομής τους.

Όπως αναφέρθηκε, το Επιμελητήριο έκανε μια έρευνα για να διαπιστώσει τι ισχύει στα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Περιφέρειας, αλλά και άλλων περιοχών, για τις συνδρομές των τραπεζών, και διαπιστώθηκε πως εκεί καταβάλουν μια μόνο συνδρομή άσχετα με το πόσα υποκαταστήματα διαθέτουν. Έτσι αρχικώς προτάθηκε στο σώμα να υιοθετηθεί ένα τέτοιο μοντέλο, ώστε να αυξηθεί στα 1.100 περίπου ευρώ η συνδρομή για τις τράπεζες, ασχέτως αριθμού υποκαταστημάτων.

«Σε μια εποχή που κερδίζουν οι τράπεζες εμείς θα κάνουμε και μείωση στη συνδρομή τους; Οι ιδιώτες συνάδελφοί μας πληρώνουν για κάθε υποκατάστημά τους και εμείς θα μειώσουμε το αντίτιμο στις τράπεζες; Δεν μπορεί οι τράπεζες να είναι ανάλγητες σε όλους τους συναδέλφους μας και τώρα να μας ζητάνε και μείωση της συνδρομής τους» ανέφερε ο κ. Απόστολος Αγκόρτσας, προτείνοντας όχι μόνο να μην γίνει καμία μείωση, αλλά να υπάρξει και αύξηση της συνδρομής, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

«Το θεωρώ εντελώς παράλογο οι τράπεζες σε αυτή τη φάση να παραπονιούνται για κέρδη. Είναι οι μοναδικοί κερδισμένοι αυτή την περίοδο και έρχονται και μας κλαίνε και λένε ότι δεν μπορούν να πληρώσουν. Όποιος δεν μπορεί να πληρώσει να κλείσει τα υποκαταστήματά του» τόνισε με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Στέλιος Μωραΐτης, προτείνοντας να παραμείνει η συνδρομή των τραπεζών στα 902 ευρώ, και για κάθε υποκατάστημά τους να καταβάλουν άλλο ένα 50%.

«Τα υποκαταστήματα δεν πληρώνουν επί σειρά ετών και έχουμε υπόλοιπα. Παίρνει βεβαίωση από την Αθήνα η τράπεζα κάνει τη δουλεία της και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» εξήγε ο κ. Σπύρος Κάλφας, τονίζοντας πως μπορεί το Επιμελητήριο να κινηθεί νομικά για τη διεκδίκηση αποπληρωμής των οφειλών.

«Να εξαντλήσουμε τα δικαιώματά μας όσον αναφορά τις τράπεζες, για να εισπράξουμε αυτά που μας οφείλουν» ζήτησε ο κ. Απόστολος Αγκόρτσας, κάτι στο οποίο συμφώνησαν όλα τα μέλη του οργάνου.

Βροχή μηνύσεων…
Στα υπόλοιπα θέματα εντός ημερησίας διάταξης του ΕΒΕ, συζητήθηκε για ακόμη μια φορά το ζήτημα του παρεμπορίου, το οποίο όπως επισημάνθηκε παραμένει ακόμη ανεξέλεγκτο και άλυτο, ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕ ζήτησε να κατατεθούν μηνυτήριες αναφορές κατά των επίορκων, όπως ανέφερε, υπαλλήλων που δεν κάνουν σωστά τη δουλεία τους.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.