ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σε οριακή κατάσταση το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Για ακόμη μια εβδομάδα η κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων παραμένει εκτός ελέγχου. Παρά τις γενικευμένες πλέον αντιδράσεις καθηγητών και φοιτητών, σε... κατάληψη βρίσκεται ακόμη το Μεταβατικό κτίριο του Πανεπιστημίου. Η κατάληψη αυτή πραγματοποιείται από μια μικρή ομάδα φοιτητών, οι οποίοι προφασιζόμενοι την απόφαση της συνέλευσης της σχολής ΠΤΕΤ, προβαίνουν σε αυτή την παράνομη ενέργεια.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή του φοιτητικού συλλόγου, λήφθηκε με την οριακή πλειοψηφία των 20 μόνο ατόμων που την ψήφισαν.

Όπως είναι αναμενόμενο οι διοικητικές διεργασίες του Πανεπιστημίου έχουν παραλύσει για αρκετούς μήνες. Μερικά μόνο παραδείγματα αποτελούν η αδυναμία εγγραφής πρωτοετών φοιτητών, λήψης συγγραμμάτων, έκδοσης φοιτητικών βιβλιαρίων υγείας , τέλεσης ορκωμοσιών , ενημέρωσης ηλεκτρονικών αρχείων στο σύστημα cronos κ.τ.λ.π

Αναμενόμενη, ωστόσο, είναι και η αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας η οποία καταδικάζει το γεγονός. Ενδεικτική είναι η συλλογή υπογραφών ηλεκτρονικά για το άνοιγμα του Μεταβατικού (secure.avaaz.org/el/petition/Anoikto_Metavatiko_Ktirio_Panepistimioy_Ioanninon/?abKAkgb ).

Αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο της γενικευμένης προσπάθειας για την επαναφορά του Πανεπιστημίου στην ομαλή λειτουργία του και την λήξη της μακρόχρονης ταλαιπωρίας των φοιτητών και των οικογενειών τους.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην σκιά των καταλήψεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και του ορατού πλέον κινδύνου να χαθει το εξάμηνο με αποτέλεσμα την περαιτέρω οικονομική και όχι μόνο, επιβάρυνση των φοιτητων και των οικογενειών τους.

firmani.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.