ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τέταρτο αεροδρόμιο θα αποκτήσει η Μόσχα

Σε διεθνές αεροδρόμιο πρόκειται να μετατραπεί το αεροδρόμιο δοκιμαστικών πτήσεων Ράμενσκογε, το οποίο είναι γνωστό από το...
διεθνές αεροδιαστημικό σόου, MAKS, αντίστοιχο του παρισινού Le Bourget.

Σύμφωνα με τη Russia Now, μέχρι το τέλος του 2019 το αεροδρόμιο Ράμενσκογε, θα έχει καταστεί ένας πλήρης αερολιμένας που θα εξυπηρετεί διεθνείς πτήσεις, και μέχρι 10 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. Οι υποψήφιοι επενδυτές θα διαθέσουν για το έργο, συνολικά 175 εκατ. ευρώ. Ηδη, η εταιρία «Συγκρότημα Μεταφορών και Εκθέσεων “Ρωσία”», θυγατρική της κρατικής εταιρίας «Rostec» (Ρωσικές τεχνολογίες), ανακοίνωσε τον σχετικό διαγωνισμό.

Σήμερα, το Ράμενσκογε, που φτιάχτηκε το 1941, είναι ένα πειραματικό αεροδρόμιο, το οποίο δέχεται κάθε τύπο αεροσκαφών χωρίς περιορισμούς όσον αφορά το μέγεθός τους. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ο μεγαλύτερος στη Ρωσία και στην Ευρώπη αεροδιάδρομος 5042 μέτρων.

Αεροδρόμιο από τον Πόλεμο

Στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου στάθμευαν εκεί βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας δράσης, καθώς και πολεμικά αεροπλάνα εγγύς υποστήριξης. Εκεί, γίνονταν οι δοκιμές των περισσότερων εναέριων μέσων που παρήγαγε η ΕΣΣΔ και αργότερα η σύγχρονη Ρωσία. Το αεροδρόμιο έχει το συμβολικό όνομα κλήσης από τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας, «Γκόρντι» (Υπερήφανος).

Σήμερα, αποτελεί τη βάση αεροπλάνων του υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας. Εκτός από τις δοκιμαστικές πτήσεις, το αεροδρόμιο χρησιμοποιείται από την πολιτική αεροπορία για διεθνείς μεταφορές. Μελλοντικά, θα αποτελέσει αεροδρόμιο τόσο για δοκιμαστικές πτήσεις, όσο και για την πολιτική αεροπορία.

Με ταχείς ρυθμούς

Εντύπωση προκαλούν οι χρόνοι που έχουν ανακοινωθεί. Ως το 2015 στο Ράμενσκογε θα έχει δημιουργηθεί ένα «πολυλειτουργικό συγκρότημα» με διεθνή επιβατικό τερματικό σταθμό για εταιρίες χαμηλού κόστους, που θα μπορεί να εξυπηρετεί 400 χιλ. άτομα. Στη συνέχεια, η δυνατότητά του θα αυξηθεί στο 1,5 εκατομμύριο άτομα ετησίως. Έως το δεύτερο εξάμηνο του 2017 προγραμματίζεται το άνοιγμα ενός δεύτερου επιβατικού τερματικού σταθμού. Μέχρι τα τέλη του 2019 το αεροδρόμιο θα εξυπηρετεί περίπου 10 εκατ. επιβάτες ετησίως και θα χειρίζεται 25 χιλ. τόνους φορτίων.

Οι απαιτήσεις προς τους επενδυτές είναι αυστηρές. Τουλάχιστον το 25% των μετοχών του επενδυτή πρέπει να διακινούνται στο Χρηματιστήριο, ενώ πρέπει να διαθέτει εμπειρία στις κατασκευές εγκαταστάσεων αερολιμένα. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να έχει οικονομική σύνδεση «με οποιαδήποτε αεροπορική εταιρία που πραγματοποιεί τακτικές μεταφορές επιβατών και φορτίων, ή με κατασκευαστή αεροσκαφών». Ακόμη, ο επενδυτής πρέπει να διαθέτει τα σχετικά διεθνή πιστοποιητικά, όσον αφορά την εξυπηρέτηση των επιβατών στο έδαφος και την τεχνική υποστήριξη αεροσκαφών ξένης προέλευσης.

Από κοινού με τον νικητή, η εταιρία «Ρωσία» θα συστήσει μια κοινοπραξία. Η «Ρωσία» θα κατέχει τουλάχιστον το 25% συν 1 μετοχή. Οι εγκαταστάσεις και το έδαφος του αεροδρομίου θα παραδοθούν στην κοινοπραξία για 49 χρόνια. Το έργο έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον των τριών μεγαλύτερων ρωσικών ιδιωτικών χόλντινγκ εκμετάλλευσης αεροδρομίων.

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ειδικό, Αντρέι Κραμαρένκο, οι υπολογισμοί της εταιρίας «Ρωσία» όσον αφορά την αναλογία ροής επιβατών και αριθμού απογειώσεων-προσγειώσεων στο Ράμενσκογε είναι χαρακτηριστική για μεγάλα αεροπλάνα, καθώς η μια πτήση υπολογίζεται ότι θα περιλαμβάνει από 180 έως 330 επιβάτες. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το αεροδρόμιο θα είναι σχεδιασμένο και για πτήσεις τσάρτερ, αλλά όχι χαμηλού προϋπολογισμού. Ο ειδικός προσθέτει ότι στους σκληρούς όρους του διαγωνισμού μπορούν να ανταποκριθούν μόνο ξένοι φορείς εκμετάλλευσης αεροδρομίων, αλλά το θέμα είναι κατά πόσο αυτοί θα ενδιαφερθούν για το πρόγραμμα.

Greek Finance Forum
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.