ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Λίγα τα καταστήματα που άνοιξαν την Κυριακή στην Μυτιλήνη


Τεταμένο ήταν το κλίμα το πρωί της Κυριακής (03/11) έξω από τα, μεγάλα κυρίως, καταστήματα, που άνοιξαν... σε όλη τη χώρα, με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους και άλλους φορείς να εκφράζουν την αντίθεση τους, με πορείες, "περιπολίες", ελέγχους και αποδοκιμασίες.

Στην αγορά της Μυτιλήνης ήρεμα ήταν τα πράγματα καθώς πολλοί καταστηματάρχες κράτησαν κατεβασμένα τα ρολά των καταστημάτων και μόνο τα μεγάλα καταστήματα επέλεξαν να ανοίξουν την πρώτη Κυριακή, με την αγορά φυσικά να θυμίζει «νεκροταφείο» καθώς ο κόσμος με σύμμαχο τον καλό καιρό αποφάσισε να βγει έξω στην Λεσβιακή ύπαιθρο.. Φυσικά ανοιχτά ήταν τα «κινέζικα» καταστήματα.

Όπως είπαν καταστηματάρχες της αγοράς στο LesvosPost.com δεν υπάρχει νόημα σε αυτό το μέτρο καθώς τα έξοδα λειτουργίας θα είναι τεράστια και πολλά μαγαζιά θα κλείσουν μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν σε αυτά.

Υπόλοιπη Ελλάδα

Στην Αθήνα εμποροϋπάλληλοι συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, δηλώνοντας με πανό και συνθήματα "Ποτέ την Κυριακή".

Στην Πάτρα, εργαζόμενοι απέκλεισαν τις εισόδους πολυκαταστημάτων με αυτοκίνητα, κάδους και κόκκινες κορδέλες ενώ μέλη του Εμπορικού Συλλόγου έκαναν "περιπολίες" στο κέντρο της πόλης και όταν έβλεπαν ανοικτό μαγαζί, άρχιζαν ομαδικά να σφυρίζουν. Μάλιστα δύο καταστηματάρχες στην αχαϊκή πρωτεύουσα και στο Αίγιο κατέληξαν στο αυτόφωρο, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν ανοίξει πριν τις 11:00.

Στη Θεσσαλονίκη οι έμποροι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των καταστημάτων τη συγκεκριμένη ημέρα αλλά και για τις άλλες έξι Κυριακές του χρόνου.

Στην Καλαμάτα, μέλη του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων έκαναν ελέγχους στα καταστήματα που ήταν ανοικτά και τους έκαναν συστάσεις να κλείσουν ενώ καλούσαν τους πελάτες να αποχωρήσουν και να τους προέτρεπαν να μην ψωνίσουν. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένταση σε κάποιες περιπτώσεις ενώ αρκετά μαγαζιά ανοιγόκλειναν.

Στα Ιωάννινα, προκλήθηκε "θερμό" επεισόδιο σε κατάστημα, με μέλη του ΠΑΜΕ να διαπληκτίζονται με πολίτες. Οι πρώτοι διαπραγματεύονταν με τον διευθυντή, όταν πολίτες θέλησαν να μπουν στο μαγαζί για να κάνουν τα ψώνια τους. Τα αίματα άναψαν και κλήθηκε η αστυνομία, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα το κατάστημα να κατεβάσει ρολά.

Παρόμοιες ενέργειες έγιναν σε αρκετές ακόμα πόλεις της χώρας, όπως στο Βόλο, το Αγρίνιο, τη Λαμία και αλλού.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.