ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Παρατηρητής της Γειτονιάς και στη Σωτήρα

Παρατηρητής της Γειτονιάς και στη ΣωτήραΑμμόχωστος: Ξεκίνησε τη Δευτέρα κι επίσημα τη λειτουργία του ο θεσμός του Παρατηρητή της Γειτονιάς στον Δήμο Σωτήρας.
Ο θεσμός ο οποίος λειτουργεί ήδη και σε άλλους Δήμους της Κύπρου, έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των πολιτών στο θέμα της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών. Στον Δήμο μας έχουν ήδη εγγραφεί πέραν των 200 ατόμων ενώ όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να εγγραφεί και να ενισχύσει με αυτό τον τρόπο τον θεσμό. Μέσα από τον Παρατηρητή της Γειτονιάς, οι δημότες της Σωτήρας γίνονται περισσότερο παρατηρητικοί και υποβοηθούν με αυτό τον τρόπο το έργο της Αστυνομίας, αφού καταγράφουν και ενημερώνουν οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια, με αποτέλεσμα την καλύτερη προστασία των περιουσιών τους.
Σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Μέγαρο Σωτήρας, παρουσία των Παρατηρητών της Γειτονιάς καθώς και του Βοηθού Αστυνομικού Διευθυντή Αμμοχώστου, Αστυνόμου Σολωμού Σολωμού, καθώς και του Σταθμάρχη Δερύνειας, Λοχία Μιχάλη Θωμά.
Στην εκδήλωση οι Παρατηρητές της Σωτήρας ενημερώθηκαν για τον θεσμό από τον Υπεύθυνο πρόληψης Εγκλημάτων του Αρχηγείου της Αστυνομίας, Ανώτερο Υπαστυνόμο, Πέτρο Παττούρα, από τον Αρχισυντονιστή του Παρατηρητή της Γειτονιάς του Δήμου Ιδαλίου, κ. Σταύρο Νεοφύτου και από την Δικανική Ψυχολόγο και Λειτουργό του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, κα Σούλλα Παππουτή.
Το πρόγραμμα του Παρατηρητή της Γειτονιάς διεξάγεται με την στήριξη και τον Συντονισμό του Υπεύθυνου Κοινοτικής Αστυνόμευσης Σωτήρας, κ. Γιάννη Άσπρου, ενώ τα μέλη ενημερώνονται τακτικά μέσω μηνυμάτων SMS για διάφορα θέματα και συμβάντα για τα οποία πρέπει να είναι ενήμεροι.

Πηγή: philenews.com

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.