ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αλλαγή στα τέλη ταξινόμησης των Ι.Χ.

Αλλαγή στα τέλη ταξινόμησης των Ι.Χ. επιφέρει μεταξύ άλλων κυβερνητική τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα ΕΑΣ...

Με την τροπολογία, η οποία είναι εκπρόθεσμη, επανακαθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης των επιβατικών αυτοκινήτων.
Από τις διατάξεις της το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εκτιμά ότι θα υπάρχει απώλεια εσόδων ύψους 17 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Συγκεκριμένα:
-για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα η φορολογητέα αξία τους υπολογίζεται επί της τιμής χονδρικής πώλησης του όμοιου καινούργιου, αφού αυτή μειωθεί κατά το ποσοστό απομείωσης που ορίζεται ανάλογα με την ηλικία του και την κατηγορία αμαξώματος. Η φορολογητέα αξία μειώνεται περαιτέρω λαμβανομένου υπόψη και των διανυθέντων χιλιομέτρων (σήμερα για την μείωση αυτή λαμβάνεται υπόψη η παλαιότητα του οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα).
-ο επιβαλλόμενος ειδικός φόρος σε είδη πολυτελείας αλλάζει στα εξής σημεία:
α) εξαιρούνται από τον ειδικό φόρο τα κοινοτικά αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε. πριν την έναρξη ισχύος του συγκεκριμένου άρθρου, ήτοι 4 Μαρτίου 2010 και τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, ενώ β) υπάγονται σε φόρο πολυτελείας και τα διαμάντια δασμολογικής κλάσης ΕΧ 71.04.
-καταργείται από 1-1-2014 α) η εισφορά τραπέζης που επιβάλλεται στα εισαγόμενα από τρίτες χώρες προϊόντα σε ποσοστό 1,5%, β) ο φόρος 0,5% που επιβάλλεται στα εισαγόμενα από τρίτες χώρες προϊόντα.
-επιτρέπεται η είσοδος σε φορολογική αποθήκη, με αναστολή των οφειλομένων φορολογικών επιβαρύνσεων, των επιβατικών οχημάτων που διατίθενται από χορηγό εταιρεία στο Υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. Τα οχήματα εξέρχονται από την φορολογική αποθήκη προσωρινά για το χρονικό διάστημα 15-12-2013 έως 15-7-2014 για τις ανάγκες της προεδρίας, ενώ ρυθμίζονται θέματα για τις άδειες κυκλοφορίας τους κ.α.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.