ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Άνεργοι πτυχιούχοι μπαρκάρουν στα καράβια» - Η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της!

Σερφάροντας και χαζεύοντας στο διαδίκτυο έπεσα επάνω σε άρθρο του ιστότοπου koutipandoras.gr. Αναφέρει δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής» το οποίο εστιάζει στο γεγονός ότι πολλοί πτυχιούχοι νέοι μπαρκάρουν στα καράβια. 

Μιλάει τόσο απαξιωτικά για την δουλειά του ναυτικού με φράσεις του τύπου «Και όμως ιστορίες σαν και αυτές της Ελλάδας της δεκαετίας του '60 και του '70, έρχονται και πάλι στο προσκήνιο με πρωταγωνιστές πτυχιούχους, νέα παιδιά με όνειρα» και «Η Ελλάδα γύρισε πολλές δεκαετίες πίσω παρά τα success story της κυβέρνησης».

Να πω στον εν λόγω δημοσιογράφο (ή δημοσιογράφους) που έγραψε το άρθρο αυτό, ότι η δουλειά του αξιωματικού του εμπορικού ναυτικού έχει ευθύνες τις οποίες τα δημοσιογραφικά κοράκια ούτε στον ύπνο τους δεν έχουν δει. Η Ελλάδα και φυσικά ΔΕΝ γυρίζει στην δεκαετία του '60 και '70 με το να ακολουθούν οι νέοι το ναυτικό επάγγελμα. Στη δεκαετία του '60 μας οδήγησαν οι πολιτικάτζες που πολλοί από εσάς του δημοσιογράφους υποστηρίζατε και συνεχίζετε να υποστηρίζετε (όχι όλοι φυσικά) . Το επάγγελμα του ναυτικού είναι δύσκολο και αξιοπρεπέστατο, τίμιο και σκληρό! 

Ποτέ όμως όλοι εσείς δεν ασχοληθήκατε με αυτό. Ποτέ δεν κάνατε ένα μεγάλο αφιέρωμα ώστε να καταλάβει ο κόσμος την υπευθυνότητα και την ανδρεία που χρειάζεται για να το κάνεις. Ποτέ δεν κάνατε μια προσπάθεια να πείτε στον κόσμο ότι στα καράβια μέσα ούτε πόρνες μπαίνουν, ούτε χαρτοπαίζουμε, ούτε ναρκωτικά υπάρχουν αλλά ούτε και ποτά.

Μας θεωρείτε παρακατιανούς. Είστε όμως από την χειρότερη φάρα. Η ιστορία θα σας γράψει έτσι, να είστε σίγουροι.

Σας παραθέτω το κείμενο όπως το διάβασα στο koutipandoras.gr

«Θα περιμένατε ποτέ ότι έλληνες πτυχιούχοι θα μπαρκάραν στα καράβια για ένα καλύτερο αύριο; Και όμως ιστορίες σαν και αυτές της Ελλάδας της δεκαετίας του ’60 και του ’70, έρχονται και πάλι στο προσκήνιο με πρωταγωνιστές πτυχιούχους, νέα παιδιά με όνειρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής», ο αριθμός των όσων υποβάλλουν αιτήσεις στις σχολές του εμπορικού ναυτικού έχει διπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Απόφοιτοι Νομικής, Μαθηματικού, Φυσικού, Μηχανολόγοι-Μηχανικοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ακόμα και λογιστές αλλάζουν «ρότα» στη ζωή τους και περνούν την πόρτα τη Σχολής Πλοιάρχων και Μηχανικών.

Ο Γιάννης, η Παναγιώτα και ο Λάμπρος είναι τρεις νέοι που στράφηκαν στη θάλασσα προκειμένου να βρουν δουλειά. Όχι από επιλογή αλλά από ανάγκη. Η Ελλάδα γύρισε πολλές δεκαετίες πίσω παρά τα success story της κυβέρνησης». 


Nautilos

e-Nautilia.gr 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.