ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πώς να αποφύγετε την κατάσχεση των καταθέσεών σας

 
Σε άτυπες ρυθμίσεις χρεών από την εφορία προσανατολίζεται η κυβέρνηση, με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων να αφήνει... σε μικροοφειλέτες ανοιχτό "παράθυρο" για εξόφληση σε 33 έως 50 δόσεις με ποσά μέχρι 5.000 ευρώ.
"Πληρώνετε εσείς κάθε μήνα κάποιο ποσό "έναντι" των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών σας, κι ας μην έχετε υπαχθεί επισήμως σε ρυθμίσεις. Εφόσον δίνετε αυτό το... "έναντι" κάθε μήνα, δεν θα σας θεωρούμε "ασυνεπείς οφειλέτες και δεν θα προχωρούμε σε κατασχέσεις ποσών από τις καταθέσεις σας στις τράπεζες ούτε θα κατάσχουμε εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία" ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο Χάρης Θεοχάρης προς τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια μικροοφειλέτες του Δημοσίου που χρωστούν στην εφορία ποσά έως 5.000 ευρώ.
Με αυτόν τον τρόπο επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες ώστε να πάψουν να φοβούνται το ενδεχόμενο να επιβληθούν εναντίον τους τα αυστηρά μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.
Η ανησυχία έχει γίνει πλέον έκδηλη σε πάρα πολλούς οφειλέτες μετά το πρόσφατο "κύμα" μαζικής αποστολής ειδοποιήσεων με τις οποίες δίνεται προθεσμία 15 ημερών για την τακτοποίηση των οφειλών υπό την απειλή της επιβολής μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.
Ουσιαστικά ο Χάρης Θεοχάρης επισημοποίησε κάτι το οποίο ήδη ακολουθείται ατύπως από πολλές ΔΟΥ σε συμφωνία με τους μικροοφειλέτες.
Να καταβάλλουν κάθε μήνα όποιο ποσό μπορούν για να μειώνουν το υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, προκειμένου να μην μπαίνουν στο στόχαστρο και να γλιτώνουν τις διαδικασίες επιβολής κατασχέσεων σε υπόλοιπα τραπεζικών λογαριασμών τους, σε μισθούς ή συντάξεις ή ενοίκια ή επιδοτήσεις ή άλλα εισοδήματα που λαμβάνουν ή ακόμα και σε κινητά περιουσιακά στοιχεία τους.
Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η "άτυπη" αυτή ρύθμιση βασίζεται σε έναν γενικευμένο κανόνα ο οποίος προβλέπει ότι η εφορία μπορεί να θεωρεί μια οφειλή τακτοποιημένη ακόμη και αν αυτή δεν έχει υπαχθεί επισήμως σε κάποια από τις ισχύουσες ρυθμίσεις, εφόσον ο φορολογούμενος συμφωνήσει να καταβάλλει κάθε μήνα ένα ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 2%-3% του συνολικού οφειλόμενου ποσού, ώστε το εναπομείναν κάθε μήνα υπόλοιπο να μειώνεται.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια "άτυπη" ρύθμιση χωρίς γραφειοκρατική διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών, που προβλέπει τμηματική εξόφληση σε 33 έως και 50 μηνιαίες δόσεις (33 αν πληρώνουν κάθε μήνα το 3% της συνολικής οφειλής και 50 εάν πληρώνουν το 2%).
 

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.