ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ταϊλάνδη: Επιμένουν οι αντικυβερνητικοί

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές σχεδιάζουν συγκέντρωση και πορεία προς την έδρα του κυβερνώντος κόμματος της...πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, Γινγκλούκ Σιναουάτρα, την Παρασκευή, εντείνοντας την εκστρατεία για την ανατροπή της μετά και από την απόρριψη της έκκλησής της για διάλογο.

Η Σιναουάτρα επέζησε πολιτικά από την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης την Πέμπτη, αλλά αυτό δεν στάθηκε δυνατόν να κατευνάσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι την κατηγορούν για κατάχρηση της κοινοβουλευτικές πλειοψηφίας που διαθέτει το κόμμα της και προσπάθεια να περάσει νόμους που ενισχύουν παρασκηνιακά τον αυτο-εξόριστο αδερφό της και πρώην πρωθυπουργό, Τακσίν Σιναουάτρα.

Αν και ο αριθμός των διαδηλωτών φαίνεται να φθίνει σε σχέση με την αρχή της εβδομάδας, ένας σκληρός πυρήνας παραμένει αποφασισμένος να στοχεύσει κατά των «συμβόλων του καθεστώτος Τακσίν» και να αποδυναμώσει μια πρωθυπουργό που αποκαλούν πολιτική μαριονέτα.

Αλλά η Γινγκλούκ έχει αποκλείσει την παραίτηση ή τη διάλυση του κοινοβουλίου και κάλεσε σε διάλογο που απέρριψε ο επικεφαλής των διαδηλωτών, Σουθέπ Θαουγκσουμπάν, αναπληρωτής πρωθυπουργός στην προηγούμενη κυβέρνηση.

«Το τέλος του παιχνιδιού θα συμβεί την επόμενη μέρα ή σε δύο ημέρες. Όλα θα αποκαλυφθούν αύριο το βράδυ», είπε αργά την Πέμπτη. «Η κυβέρνηση δεν θα υποκινήσει μια βίαιη κατάσταση, διότι αυτό είναι ακριβώς που θέλει ο Σουθέπ», δήλωσε ένας βουλευτής από το κυβερνητικό σχηματισμό της Γινγκλούκ.

Η πρωθυπουργός τη Ταιλάνδης κυβερνά τα τελευταία δύο χρόνια χωρίς να αντιμετωπίσει κάποια μεγάλη πρόκληση, μέχρι τον περασμένο μήνα. Τότε, το κόμμα της Πουέα Τάι προσπάθησε με ένα νομοσχέδιο αμνηστίας να βοηθήσει τον Τακσίν να επιστρέψει στη χώρα χωρίς να απειλείται με δίκη για την κατηγορία της διαφθοράς.
tro-ma-ktiko
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.