ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ασπίδα για τον καρκίνο...

Μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρκίνο στο πάγκρεας έχουν οι γυναίκες που καταναλώνουν ξηρούς καρπούς...

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν μια χούφτα ξηρούς καρπούς δύο φορές την εβδομάδα διατρέχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από την εν λόγω ασθένεια. Οι ξηροί καρποί περιέχουν πολλές βιταμίνες, μέταλλα και ουσίες που προσδίδουν στα φυτά το χρώμα τους, την οσμή και τις φυσικές τους ιδιότητες. Ωστόσο, όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να αυξήσουν το σωματικό βάρος, γεγονός που πρέπει να αποφεύγεται καθώς η παχυσαρκία αποτελεί παράγοντα κινδύνου για την προσβολή από καρκίνο.
Παρ’ όλα αυτά η μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν μέτρια ποσότητα ξηρών καρπών δύο φορές την εβδομάδα συνήθως έχουν μικρότερο σωματικό βάρος σε σχέση με τις υπόλοιπες. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «British Journal of Cancer», ωστόσο δε διευκρινίζεται αν έχουν ληφθεί υπόψη άλλοι παράγοντες του καθημερινού τρόπου ζωής, όπως η άσκηση, το κάπνισμα, οι άλλες διατροφικές συνήθειες κτλ.
Μελέτη του 2012 που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών κατά την εγκυμοσύνη μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών και άσθματος στα παιδιά μέχρι την ηλικία των 7 ετών.
www.gkourou.com
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.