ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μισή ώρα αφότου τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία, τα εικονιζόμενα χαμογελαστά παιδιά έγιναν κομμάτια από οβίδα [εικόνες]

Η Diaa, ο Basel, o Ahmed και η Salma είναι μία ομάδα νέων ανθρώπων που βιώνουν καθημερινά τη φρίκη ...
του εμφύλιου σπαραγμού στην Συρία - όχι μόνο ως πολίτες, αλλά και ως καταγραφείς της!
Οι δύο πρώτοι είναι φωτογράφοι. Περιδιαβαίνουν καθημερινά τους δρόμους της συριακής πρωτεύουσας και των κοντινών κατεστραμμένων πόλεων και καταγράφουν στιγμιότυπα-ψήγματα της καταστροφής.
Οι δύο τελευταίοι έχουν αναλάβει το επικοινωνιακό κομμάτι: διαχειρίζονται τις σελίδες τους στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ανεβαίνει το οπτικό υλικό που συλλέγουν οι πρώτοι.
Οι τέσσερίς τους είναι μία ομάδα δημιουργικών νέων ανθρώπων που προσπαθούν όχι μόνο να καταγράψουν τη σύγκρουση, αλλά και να την μετουσιώσουν ενίοτε σε τέχνη.
Οι εικόνες είναι τραγικές σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής εμπειρίας: μία πρώτη «έξοδός» τους εκτός εθνικών συνόρων της χώρας τους ήταν όταν είχαν δημοσιεύσει τη φωτογραφία μίας τραυματισμένης στη σπονδυλική στήλη γάτας η οποία περπατούσε ημιθανής με τα δύο μπροστινά σέρνοντας στο έδαφος το υπόλοιπο σώμα της.
Η δημοσίευση της φωτογραφίας είχε ως αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση. Η γάτα βρέθηκε, τα τραύματά της θεραπεύτηκαν και λίγο καιρό αργότερα φιγουράριζε δίπλα σε έναν αντικαθεστωτικό αντάρτη, ο οποίος τη χάιδευε κρατώντας στο άλλο χέρι ένα αυτόματο όπλο.
Η πιο συγκλονιστική όμως ήταν εκείνη που τράβηξαν τον περασμένο Ιανουάριο: δύο μικρά αδέλφια, ένα αγόρι πάνω στο κόκκινο ποδήλατό του κι ένα κορίτσι με μία γάτα στην αγκαλιά, χαμογελούν μπροστά στον φακό, κάτω από το ακτινοβόλο φως του ήλιου.
Μισή ώρα αργότερα, τα δύο παιδιά γίνονταν κομμάτια έπειτα από ρίψη οβίδας...
gkourou
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.