ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Οι Νορβηγοί προστατεύουν το περιβάλλον... νηστεύοντας

Στην προστασία του περιβάλλοντος αποφάσισαν να συνεισφέρει ο νορβηγικός στρατός νηστεύοντας μία φορά την εβδομάδα.Όπως αποφασίστηκε, ο στρατός της χώρας θα ακολουθεί κάθε Δευτέρα αυστηρά χορτοφαγική δίαιτα! «Είναι ένα μέτρο που παίρνουμε για το κλίμα. Η βασική ιδέα είναι να σερβίρουμε τροφή που σέβεται το περιβάλλον», εξήγησε ο αξιωματικός Άισταϊν Κβάρβινγκ, εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Η διατροφή χωρίς κρέας μία ημέρα την εβδομάδα έχει ήδη δοκιμαστεί σε ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα της χώρας και πλέον θα επεκταθεί σε όλες τις μονάδες, ακόμη και σε εκείνες που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Με το μέτρο αυτό θα εξοικονομηθούν 150 τόνοι κρέατος σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), η κτηνοτροφία ευθύνεται για το 18% των εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οφείλονται στον άνθρωπο.

«Το θέμα είναι να ευαισθητοποιηθούμε για το περιβάλλον, να λειτουργούμε με μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση. Δεν το κάνουμε για οικονομία», διαβεβαίωσε ο Κβάρβινγκ.

Η οργάνωση για την προστασία του περιβάλλοντος Framtiden i vaare hender, που αγωνίζεται για να εφαρμοστεί η νηστεία της Δευτέρας σε όλη τη νορβηγική κοινωνία, χαιρέτισε αυτήν την απόφαση, τονίζοντας ότι «ο στρατός δικαιούται πολλές δάφνες γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά τα περιβαλλοντικά προβλήματα».

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, ένας Νορβηγός θα φάει σε όλη του τη ζωή περισσότερα από 1.200 ζώα: 1.147 κοτόπουλα, 6 αγελάδες και μοσχάρια, 22 πρόβατα και 2,6 ελάφια.
tro-ma-ktiko
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.