ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Φορείς μοτοσικλετιστών ζητούν ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα

Εκστρατεία για την απουσία ουσιαστικά ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, έχουν ξεκινήσει οργανωμένοι σύλλογοι μοτοσικλετιστών και αυτοκινητιστών σε Κύπρο και Ελλάδα. Στόχος τους η ενημέρωση και...
αφύπνιση της κοινής γνώμης γύρω από το θέμα της πολυδιαφημιζόμενης σύνδεσης. Διοργανώνουν και ψηφοφορία μέσω Διαδικτύου για να μαζέψουν υπογραφές και να πιέσουν τους αρμοδίους προκειμένου να καταστεί πραγματικότητα η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Την πρωτοβουλία της εκστρατείας ανέλαβε η ομάδα «Πυξίδα», που αποτελεί, όπως αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της, «μία συλλογική προσπάθεια των πλείστων οργανωμένων συνόλων μοτοσικλετιστών και μερικών συνόλων αυτοκινητιστών. Τα εγγεγραμμένα μέλη των οργανωμένων συνόλων που απαρτίζουν την ομάδα είναι 21 λέσχες μοτοσικλετιστών και πληθώρα ανεξάρτητων πολιτών από Κύπρο και Ελλάδα».

Σημειώνει ότι σήμερα, η ακτοπλοϊκή διακίνηση ιδιωτικών οχημάτων με τους ιδιοκτήτες τους μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας είναι «δυσλειτουργική και εξαιρετικά ακριβή».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «ο μοναδικός τρόπος που ένας πολίτης μπορεί να ταξιδέψει με την μοτοσικλέτα του ή το αυτοκίνητο του από Κύπρο στην Ελλάδα και πίσω είναι με τα εμπορικά πλοία τα οποία εκτελούν το δρομολόγιο Λεμεσό - Λαύριο.

» Αυτός ο τρόπος προϋποθέτει ότι:

● Το αντίτιμο που θα καταβάλει ο πολίτης ανέρχεται στα 760 ευρώ περίπου, μόνο για την μεταφορά του οχήματος. Αυτό συμπεριλαμβάνει χρεώσεις οι οποίες είναι απαράδεκτες και γελοίες στην Κύπρο του 2012 , όπως πχ χρέωση του αχθοφόρου-λιμενεργάτη €50 σε κάθε διαδρομή για να φορτώσει ή ξεφορτώσει το όχημα στο πλοίο , πράγμα που δεν γίνεται ποτέ και εν πάση περιπτώσει είναι μία πρακτική που παραπέμπει σε εποχές διαφθοράς και εκβιαστικής παράνομης χρέωσης. Αυτό σημαίνει ότι σε μία διαδρομή Κύπρο - Ελλάδα - Κύπρο , ο πολίτης πληρώνει €150 μόνο για αυτό.

● Ο πολίτης θα πρέπει να μεταβεί αεροπορικώς, επιβαρυνόμενος το κόστος, στην Αθήνα και μετά αλλάζοντας δύο λεωφορεία να φτάσει στο λιμάνι του Λαυρίου για να παραλάβει, μετά από χρονοβόρο εκτελωνισμό (!!!), το όχημα του».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο πολίτης δεν μπορεί να ταξιδέψει με το πλοίο παρά το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας που το επέτρεπε, το οποίο παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ σαν συμφωνία για ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου- Ελλάδας».

Παράλληλα, η ομάδα «Πυξίδα» διερωτάται τι έχει γίνει και δεν έχει υλοποιηθεί η συμφωνία του 2010 από την τότε υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και με την υπουργό Οικονομίας της Ελλάδας, Λούκα Καστέλη, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Λαυρίου - Λεμεσού. 
Την ίδια ώρα, αναφέρει ότι υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση μέσω κατεχομένων από το λιμάνι της Κερύνειας προς την Τουρκία, το κόστος της οποίας «μεταφορά, μετ’ επιστροφής, για όχημα και επιβάτη, συμπεριλαμβανομένων όλων τω απαραίτητων ασφαλειών, με πλοίο τύπου RO-RO είναι λιγότερο από 200 ευρώ».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η Κύπρος είναι το νοτιότερο και πιο αποκομμένο μέρος της ΕΕ αυτήν την στιγμή. Η επικοινωνία της Κύπρου με την υπόλοιπη Ευρώπη θα έπρεπε να είναι απρόσκοπτη. (...) Ο Κύπριος Ευρωπαίος πολίτης που θα έπρεπε να απολαμβάνει δικαίωμα ελεύθερης διακίνησης με το όχημα του εντός της ΕΕ, ακόμα και αυτοί από χώρες εκτός Συνθήκης Shengen, στερείται αυτού του δικαιώματος λόγω προβλημάτων λειτουργικών και στελέχωσης κάποιων λιμανιών».

Προς λύση του προβλήματος η ομάδα «Πυξίδα» προτείνει όπως:

● Δημιουργία γραμμής Κύπρου - Ελλάδας , ικανή να μεταφέρει επιβάτες και οχήματα σε συνθήκες φιλοξενίας, πάνω στη οποία να υπάρχουν οι απαραίτητοι τελωνειακοί λειτουργοί που θα είναι σε θέση να επιτρέψουν την επιβίβαση-αποβίβαση στο πλοίο επιβατών και οχημάτων.

● Προώθηση κινήτρων από τα κράτη προς τις εταιρείες που θα εκτελούν αυτήν την διαδρομή ώστε να καταστήσουν αυτήν την επένδυση ελκυστική. Να σας θυμίσουμε ότι παλαιότερα αυτή η γραμμή υπήρχε και για να ταξιδέψει κάποιος έπρεπε να κάνει κράτηση 3 μήνες προηγουμένως. Τόση ήταν η κίνηση επιβατών με οχήματα.

● Ρύθμιση και άρση μικρών νομοθετικών κωλυμάτων και/ή παρανομιών που υφίστανται.

«Είναι η πολλοστή φορά που αποστέλλεται τέτοια επιστολή προς του αρμόδιους φορείς. Οι απαντήσεις που παίρνουνε τα μέλη μας ή/και τα σωματεία μας είναι πάντα γενικές και αόριστες με παραπομπές σε ευθύνες άλλων και βάθος χρόνου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Προς τούτο η ομάδα «Πυξίδα» διοργανώνει online ψηφοφορία για τη συλλογή υπογραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://motor-island.com/archives/3126

* Την ομάδα «Πυξίδα» αποτελούν: Λέσχη μοτοσικλετιστών Λευκωσίας «Λήδρα» Chopper Club, Ecophobia Mc, Star Club, Harley Davidosn Owners Club - Cyprus Chapter, CYwomen Motorbikers, BMW Club Motorrad Riders Cyprus, Κου Κου αο, Varadero Παρέα Cyprus, Vespa Club, Desmo Owners Cyprus, TDM HELLAS, Green Riders, HARLEY DAVIDSON CLUB HELLAS, Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Σαλαμίνας, Λαμία ΜοτοClub, Μ.Ο.Σ. Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Σοχού, ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ, Μοβε όμιλος μοτο, H-DCC HARLEY DAVIDSON CLUB CYPRUS. Σωρεία άλλων ανεξάρτητων-ανέντακτων μοτοσικλετιστών.

philenews.com
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.