ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Νόμιμο και με τη βούλα του ΣτΕ το άνοιγμα του οδοντιατρικού επαγγέλματος


Το άνοιγμα του οδοντιατρικού επαγγέλματος στην Ελλάδα νομιμοποίησε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές που είχαν καταθέσει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθεί η άρνηση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών να εκδώσουν Προεδρικό Διάταγμα για εξαίρεση των οδοντιάτρων από το άνοιγμα των επαγγελμάτων, όπως προβλέπεται από το νόμο 3919 του 2011. Επίσης, ζητούσαν να διατηρηθούν σε ισχύ οι περιορισμοί που υφίστανται για την άσκηση του επαγγέλματος.

Το ΣτΕ έκρινε ότι ο προαναφερόμενος νόμος παρέχει στην Πολιτεία τη δυνατότητα να προβεί στην έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για εξαίρεση συγκεκριμένου επαγγέλματος από τους γενικούς κανόνες απελευθέρωσης των επαγγελμάτων αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι οπωσδήποτε πρέπει να εξαιρεθεί από τον νόμο.

Ακόμη, η υποχρέωση να διατηρηθούν περιορισμοί στην άσκηση του επαγγέλματος, οι οποίοι προβλέπονταν από προηγούμενο νόμο, δεν απορρέει από τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη, το Διεθνές Σύμφωνο Οικονομικών, Κοινωνικών και Μορφωτικών Δικαιωμάτων και τη Σύμβαση για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Αξιοπρέπειας του Ανθρώπου.

Έτσι το ΣτΕ αποφάνθηκε ότι δεν στοιχειοθετείται "παράλειψη οφειλόμενης νόμιμης ενέργειας από την άρνηση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών να προτείνουν την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος περί εξαιρέσεως του επαγγέλματος του οδοντιάτρου από τις διατάξεις του νόμου 3919/2011".
tro-ma-ktiko

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.