ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Eπιδοτήσεις τέλος...

Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ
Πακέτο μέτρων, για την ενίσχυση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων και πρόστιμα για...
την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.
Η υιοθέτηση των μέτρων έχει λάβει το «πράσινο φως» από την πλευρά της τρόικας, με το υπουργείο Εργασίας να υποστηρίζει ότι θα αποφέρουν στα ασφαλιστικά ταμεία έσοδα άνω των 600 εκατ. ευρώ.
Από το νομοσχέδιο έχουν απαλειφθεί οι διατάξεις που αφορούν σε διαρθρωτικά μέτρα, που κρίθηκε ότι μπορούν να επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των ταμείων. Διατάξεις, όπως η αύξηση της προσωρινής σύνταξης στο 95%, η βελτίωση όρων συνταξιοδότησης αγροτών σε ηλικία 62 ετών με 40 χρόνια ασφάλισης και η ρύθμιση τραπεζικών επιδοτούμενων δανείων για περίπου 110.000 δικαιούχους του πρώην ΟΕΚ, μένουν εκτός στην παρούσα φάση και θα επαναξιολογηθούν αργότερα.
Με τροπολογία αναμένεται να ενσωματωθεί η πρόβλεψη για «πάγωμα» επιδοτήσεων, ενισχύσεων και επιστροφής ΦΠΑ σε οφειλέτες όλων των ταμείων.
Στο νομοσχέδιο, προβλέπεται ότι:
- Από την 1η Δεκεμβρίου, στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση προς το ΙΚΑ , οι εργοδότες θα πρέπει να δηλώνουν και τις ασφαλιστικές εισφορές υπέρ των ταμείων επικούρισης και εφάπαξ.
- Επεκτείνεται το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία (10.550 ευρώ) για τον εργοδότη που δεν συμπεριέλαβε εργαζόμενο στη μηνιαίως υποβαλλόμενη Α.Π.Δ., ακόμη και εάν έχει δηλώσει αυτόν τον εργαζόμενο στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη».
- Αυστηροποιείται το υφιστάμενο πλαίσιο του ελέγχου των δηλωθεισών και καταβληθεισών εισφορών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με καθιέρωση μηνιαίων διασταυρώσεων ενώ προβλέπεται ταυτόχρονα και η άμεση επίδοση βεβαίωσης οφειλής όταν και εφόσον διαπιστωθούν αποκλίσεις.
- Καθορίζεται ενιαίο ποσοστό εισφορών και ενιαία βάση υπολογισμού τους για όλους τους ασφαλισμένους του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), ανεξαρτήτως αν έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση πριν ή μετά την 1/1/1993 (παλαιοί και νέοι ασφαλισμένοι).
- Επεκτείνεται η εφαρμογή του εργοσήμου σε μια ακόμη κατηγορία εργαζομένων και συγκεκριμένα στο απασχολούμενο προσωπικό αποκλειστικά και μόνο κατά τη διεξαγωγή παντός είδους αθλητικών αγώνων. (άρθρο 9)
- Θεσπίζεται έλεγχος στα καταβαλλόμενα προνοιακά επιδόματα, μέσω της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., και ανατίθεται στην ίδια εταιρεία η υποχρέωση να αποδίδει τον ΑΜΚΑ με την υποβολή της αίτησης για χορήγηση πιστοποιητικού γέννησης.
Πηγή: Real.gr

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.