ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κολομβία: Συνεχίζονται οι συνομιλίες της κυβέρνησης και της FARC

Μετά τη μερική συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Κολομβίας και οι αντιπρόσωποι των...Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται στην Κούβα, ο πρόεδρος της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος αποκλείει πλέον οποιαδήποτε αναστολή των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους μαρξιστές αντάρτες.

«Θα ήταν πολύ ανεύθυνο να θυσιαστεί η μεγαλύτερη ευκαιρία για ειρήνη στη χώρα για πολιτικούς υπολογισμούς ή για λόγους χρόνου », ανέφερε ο κ. Σάντος, μετά την ανακοίνωση της εν μέρει συμφωνίας στην Κούβα, όπου για σχεδόν ένα χρόνο διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και της οργάνωσης FARC.

Τον περασμένο μήνα, λόγω έλλειψης συμφωνίας ο πρόεδρος της Κολομβίας, είχε συζητήσει το ενδεχόμενο της αναστολής των συνομιλιών εν όψει της προεκλογικής εκστρατείας, για τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην χώρα το επόμενο έτος.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την πολιτική συμμετοχή των ανταρτών, ένα από τα βασικά σημεία των συζητήσεων για την επίλυση μιας εμπόλεμης σύγκρουσης που έχει αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς στα 50 χρόνια που διαρκεί.

Μετά και την επίλυση του ζητήματος της αγροτικής μεταρρύθμισης, τον περασμένο Μάιο, οι αντιπροσωπείες θα πρέπει τώρα να επικεντρωθούν στα τελευταία τρία κεφάλαια. Τη διακίνηση των ναρκωτικών, την αποκατάσταση των θυμάτων και την παράδοση των όπλων από τους αντάρτες που διαθέτουν ακόμα 8.000 μαχητές σύμφωνα με τις επίσημες αρχές.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.