ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μinoan Lines: Φήμες εξόδου από το Χ.Α.

minoan lines fhmes exodou apo to xrhmathsthrio
Ορατό είναι το ενδεχόμενο, σύμφωνα με πηγές της Ακτής Μιαούλη και χρηματιστηριακούς κύκλους, εξόδου των Μινωικών Γραμμών από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο όμιλος Γκριμάλντι κάλυψε και την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 50,5 εκατ., αυξάνοντας το ποσοστό του πέραν του 90,12%.

Εφόσον επαληθευτούν τα ανωτέρω, πρόκειται για ακόμη ένα πλήγμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη φυγή της Βιοχάλκο. Η κεφαλαιοποίηση των Μινωικών Γραμμών ανέρχεται στα 185 εκατ., ενώ το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο στα 210 εκατ., διαιρούμενο σε 93.385.900 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,25 ευρώ εκάστη.

Οι Μινωικές Γραμμές, με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης, χρονολογούνται από το 1972. Ανήκουν στον Ιταλό εφοπλιστή Εμανουέλ Γκριμάλντι, ο οποίος διαθέτει έντονη παρουσία στην ελληνική ακτοπλοΐα, αφού πέρα από μεγαλομέτοχος των Μινωικών Γραμμών, είναι μεγαλομέτοχος με 33,34% στην Hellenic Seaways.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο κ. Γκριμάλντι είχε αναφερθεί στην κατάσταση της ελληνικής ακτοπλοΐας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι εξαρτάται πλήρως από τις τράπεζες. Μάλιστα, ξεχώρισε δύο εταιρείες, τη Minoan Lines και την Attica Group (BlueStar, Superfast), που ανήκει στη MIG, ενώ ειδική αναφορά έκανε στη ΝΕΛ, σημειώνοντας ότι, με πλοία ηλικίας κοντά στα 40 χρόνια, καρπώνεται επιδοτήσεις 20 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω των άγονων γραμμών.

Σύμφωνα με αναλυτές της εγχώριας ακτοπλοϊκής αγοράς, ο Ιταλός επιχειρηματίας ουσιαστικά προανήγγειλε το «αύριο της αγοράς».

Ολες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι θα οδηγηθούμε στην περαιτέρω σύμπραξη ή και μετοχική συνεργασία του ομίλου Attica με την ΑΝΕΚ, με «αντίπαλο» τη Minoan Lines και την Hellenic Seaways.


enet.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.