ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πυρκαγιά σε διαμέρισμα από ένα... iPod!

Μια σουηδική ασφαλιστική εταιρεία προειδοποίησε σήμερα τους πελάτες της να μην φορτίζουν τις κινητές συσκευές τους κατά τη διάρκεια...
της νύχτας αφού κατέληξε στη διαπίστωση ότι η πυρκαγιά που κατέστρεψε ένα διαμέρισμα προκλήθηκε από ένα iPod.
"Πρόσφατα ένα διαμέρισμα καταστράφηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά που προκάλεσε ένα iPod ενώ φορτιζόταν. Μέσα στις φορητές συσκευές υπάρχουν μπαταρίες που μπορεί να υπερθερμανθούν και, σε ακραίες περιπτώσεις, να πάρουν φωτιά" αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία If, χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα.

Το τηλεοπτικό κανάλι TV4 εντόπισε και πήρε συνέντευξη από μία γυναίκα και την κόρη της οι οποίες έμεναν στο διαμέρισμα στο Σάντιμπεργκ, στα προάστια της Στοκχόλμης. Η μητέρα είπε ότι η κόρη είχε αφήσει το iPod να φορτίζεται στο δωμάτιό της. Άκουσε έναν κρότο και, όταν κοίταξε στην κρεβατοκάμαρα για να δει από πού προερχόταν ο θόρυβος διαπίστωσε ότι το κρεβάτι καιγόταν και οι φλόγες είχαν φτάσει στο ταβάνι. "Αν είχε συμβεί ενώ κοιμόμασταν, πιθανότατα δεν θα ζούσαμε σήμερα", πρόσθεσε.

Τα συμπεράσματα της ασφαλιστικής εταιρείας συμπίπτουν με τις πρώτες διαπιστώσεις της αστυνομίας, στην έκθεση της οποίας αναφερόταν χαρακτηριστικά ότι "δεν υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό γιατί η φωτιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από μια μικρή ηλεκτρονική συσκευή που φορτιζόταν".

Σύμφωνα με την ασφαλιστική εταιρεία, η οποία ελέγχει το 10% της αγοράς στη Σουηδία, "είναι η πρώτη φορά στη χώρα" που μια καταστροφή τέτοιου μεγέθους αποδίδεται σε υπερφόρτιση ηλεκτρονικής συσκευής.

Μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της If έδειξε ότι το 88% των Σουηδών φορτίζουν το κινητό τηλέφωνό τους ή τις ταμπλέτες τους ενώ κοιμούνται.
newsit.gr

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.