ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Kύπρια σύζυγος του Αφρικανού που συνελήφθη από τη ΜΜΑΔ μιλά..

Δεν έκανε τίποτα κακό ο σύζυγος της υποστηρίζει η γυναίκα του Αφρικανού, ο οποίος συνελήφθηκε στο κέντρο της Λευκωσίας και σύμφωνα με την καταγγελία ασκήθηκε εναντίον του αστυνομική βία, ενώ στη δημοσιότητα...
δόθηκε και σχετικό βίντεο με την ώρα της σύλληψης, το οποίο έκανε το γύρο του διαδικτύου. Διαβάστε την εκδοχή της συζύγου του 38χρόνου για το θέμα που προκάλεσε σωρεία διαφόρων αντιδράσεων από χθες.

Είναι παντρεμένη με πολιτικό γάμο με τον 38χρόνο από το 2009, ενώ το 2010 τέλεσαν και θρησκευτικό γάμο.

Η σύζυγος του 38χρόνου πολιτικού πρόσφυγα από την Ακτή Ελεφαντοστού, μίλησε τηλεφωνικά στο το tothemaonline.com και εξήγησε ότι ο σύζυγος της βρίσκεται νόμιμα στην Κύπρο τα τελευταία 7 χρόνια, δεν έκανε κανένα κακό, ούτε εξαπάτησε την κυβέρνηση, όπως κάποιοι, προσπαθούν να αποδείξουν, καθώς εργάζεται πληρώνει φόρους και κοινωνικές ασφαλίσεις και δεν λαμβάνει κανέναν επίδομα, όπως υποστηρίζει, από την κυβέρνηση.

Μαζί μάλιστα έχουν αποκτήσει ένα παιδάκι 4 ετών.

Η ίδια, έδωσε την δική της εκδοχή για την υπόθεση σύλληψης του 38χρόνου, η οποία σύμφωνα και με την επίσημη καταγγελία, στην οποία προχώρησε και η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ), έχει ως εξής:

Γύρω στη μία το μεσημέρι, μεταξύ της Πλατείας ΟΧΙ και της Πλατείας Ελευθερίας, στο κέντρο της παλιάς Λευκωσίας, ένα περιπολικό στο οποίο μετέβαιναν τρία μέλη της ΜΜΑΔ σταμάτησε δύο Αφρικανούς φοιτητές για εξακρίβωση στοιχείων. Οι τρεις αστυνομικοί έλεγξαν τα στοιχεία των δύο Αφρικανών φοιτητών και διαπίστωσαν ότι βρίσκονται νόμιμα στην Κύπρο. Στη συνέχεια, οι τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν έναν ακόμη Αφρικανό πρόσφυγα για εξακρίβωση στοιχείων, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση διαπίστωσαν ότι πρόκειται για άτομο που βρίσκεται νόμιμα στην Κύπρο.

Όπως δηλώνει η σύζυγος του, , ο Αφρικανός πρόσφυγας ρώτησε τους τρείς αστυνομικούς γιατί μέσα από όλους αυτούς τους περαστικούς επέλεξαν να σταματήσουν για εξακρίβωση τρεις Αφρικανούς, χωρίς οποιαδήποτε υποψία, ή αιτία.

Τότε, ο ένας από τους τρεις αστυνομικούς, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του απάντησε ότι: «Αυτή είναι η Κύπρος! Αν δεν σου αρέσει, τότε να επιστρέψεις πίσω στην πατρίδα σου για να μάθεις στους αστυνομικούς εκεί πώς να συμπεριφέρονται».

Ο Αφρικανός απάντησε στον αστυνομικό ότι «τον ρώτησε κάτι, αλλά δεν έχει λάβει κάποια απάντηση». Με τη σειρά του, ο αστυνομικός ανταπάντησε ότι «εάν πει οτιδήποτε άλλο, τότε θα συλληφθεί».

Τότε, ο 38χρόνος πρόσφυγας του είπε ότι «δεν έκανε κάτι για να συλληφθεί» και συνέχισε να ζητά μία απάντηση στην ερώτηση του, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη ενέργεια του αστυνομικού είναι μέρος της συνεχιζόμενης ρατσιστικής στοχοποίησης (racial profiling) της Αφρικανικής κοινότητας στην Κύπρο.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ο αστυνομικός άρχισε να χρησιμοποιεί αδικαιολόγητη βία. Αρχικά, έριξε στο έδαφος τον Αφρικανό πρόσφυγα με μία λαβή, σπάζοντας το πόδι του, χωρίς αυτός να φέρει οποιαδήποτε αντίσταση.

Στη συνέχεια, αναφέρει η ΚΙΣΑ, ο αστυνομικός επιχείρησε να του περάσει χειροπέδες και να τον συλλάβει, τραβώντας τον τραυματισμένο Αφρικανό από το σπασμένο πόδι για να τον μεταφέρει στο περιπολικό, προκαλώντας του περισσότερα τραύματα και εκδορές στο κεφάλι, το πρόσωπο και το δεξί χέρι!

Το επεισόδιο φωτογράφιζαν και βιντεογραφούσαν περαστικοί που βρέθηκαν στην σκηνή την ώρα της σύλληψης.

Στη συνέχεια κλήθηκε το ασθενοφόρο και ο Αφρικανός πρόσφυγας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ενώ δύο ακόμη περιπολικά κατέφθασαν στη σκηνή και άρχισαν να απομακρύνουν τους περαστικούς.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του 38χρόνου, μετά τη μεταφορά του Αφρικανού πρόσφυγα στο νοσοκομείο, η αστυνομία αρχικά αρνήθηκε να δεχθεί οποιαδήποτε καταγγελία για τον ξυλοδαρμό του από μέλος της ΜΜΑΔ, κατηγορώντας τον μάλιστα για παραχώρηση ψευδών στοιχείων και αντίσταση κατά της αρχής.

Μετά από παρέμβαση της ΚΙΣΑ, ο αξιωματικός υπηρεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Επαρχίας Λευκωσίας έδωσε οδηγίες για να ληφθεί επίσης το παράπονο του κακοποιημένου πρόσφυγα.

Το tothemaonline.com, επικοινώνησε με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, ο οποίος δήλωσε ότι η Αστυνομία αναμένει να τοποθετηθεί επίσημα, μετά από σοβαρή μελέτη όλων των πτυχών και των στοιχείων που προκύπτουν για την υπόθεση αυτή. Ο

Όπως διαβεβαίωσε ο κύριος Αγγελίδης στο πλαίσιο των εξετάσεων για ετοιμασία της έκθεσης, θα αξιολογηθεί το περιεχόμενο του οπτικού υλικού που υπάρχει, των καταθέσεων των εμπλεκομένων, καθώς επίσης και καταθέσεις ανεξαρτήτων αυτόπτων μαρτύρων.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.